StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

RAZDVOJILI SE ANTE DANIČIĆ I MARKO KURAJA Mlađi Dubrovčanin napustio Mantovu, seli na Siciliju: ‘Imao sam 4,5 ponuda...‘

Piše Tonči Vlašić
6. veljače 2021. - 12:07

Spremio je stvari, sjeo jutros u vlak. Prvo do Bologne gdje će ući u drugi vlak, te krenuti za Rim.

- Meta Catania danas igra u Rimu, točnije, u Ostiji. Naći ćemo se u Rimu nakon utakmice, te sa svojim novim klubom putujem na Siciliju. Debi za Meta Cataniu bi trebao imati u utorak kad dolazi u goste Genova – istaknuo je Marko Kuraja nakon što je zaključio priču sa Saviatesta Mantovom.

- Imao sam četiri, pet ponuda. Na kraju sam se dogovorio s Meta Cataniom. Njoj nedostaje ljevak. Točnije, imaju samo jednog. Ponudili su mi bolje uvjete i prihvatio sam.

U Saviatesta Mantovom je igrao s Lukom Sutonom, a u Meta Cataniji ga čeka stariji Suton, Josip.

- Talijanska liga je jaka liga. Profesionalna. Sjajno organizirana. Mantova, klub, suigrači i grad, sve je bilo super. Radilo se baš dobro. Slagali smo se super. Početak sezone je bio sjajan. Dobili smo prvaka, Pesaro usred Pesara, potom baš Meta Cataniu kod kuće. Upali, nažalost, vrlo brzo u seriju loših rezultata, naglašavam rezultata, jer u svakoj utakmici smo bili alpari čak i protiv najboljih. Gubili s pogotkom razlike. Glavni razlog slabijeg rezultata bio je nedostatak iskustva. Dok su druge momčadi sastavljene većinom od igrača, koji su na okupu tri, četiri sezone, mi smo se tek bili okupili. Većina nas nikad nije igrala talijansku ligu. Dogodila se potom smjena trenera. Frane Despotović je otišao. Došao novi trener. Šteta, kažem, nitko nas nije nadigrao, a to je razlog zbog čega vjerujem kako će na kraju Mantova ostvariti cilj, te izboriti ostanak.

Ante Daničić je na kraju ostao u Saviatesta Mantovi iako je iskusniji Dubrovčanin, također imao nekoliko ponuda na stolu. Bio je želja lidera, Acqua e Saponea (zanimljivo, Daničić danas sa Saviatesta Mantovom igra baš protiv lidera kod kuće). Marko Kuraja pak odlazi u Meta Cataniu, koja ne razmišlja o ostanku. Ima veće ambicije.

- Trenutno je osma, s pet bodova manje od petog, s devet bodova manje od četvrtog, ali u odnosu na petog je odigrala čak četiri utakmice manje. Uvjeren sam na kraju u nastup u doigravanju za prvaka, kako će biti među osam najboljih, a želja je u doigravanju napraviti dobar, dobar rezultat. Meta Catania ima jaku ekipu. I to je razlog zbog čega sam prihvatio ponudu Meta Catanie – istaknuo je Kuraja, rođen 27. veljače 1997. godine, igrač sa šireg spiska hrvatske reprezentacije. 

Kuraja je prošlo ljeto po drugi put u karijeri napustio Square za kojeg je debi imao u sezoni 2014./15. Prije četiri godine je otišao nakratko u Katar, te se vratio natrag u redove 'crveno plavih'. Od kraja srpnja 2020. je u Italiji. Do jučer u dresu Saviatesta Mantove za koju je postigao tri pogotka, a od danas će biti član talijanskog malonogometnog prvoligaša s najvećeg otoka u Sredozemnom moru...

26. travanj 2024 13:17