StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Prvo dva puta u Slavoniju, a onda dolazi Dario Marinović. Rubrika odlazaka puna, dolazaka prazna, ali...

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2024. - 14:25

Prva dva kola – Square je u Slavoniji. Na startu kod Kandit Osijeka, a potom u Vinkovcima kod Aurealie Futsal, novog prvoligaša. U Osijeku će ih dočekat Gordan Duvančić, koji se oprostio od dresa Square, te se vratio u grad na Dravi. Za Aureliu će igrati Dubrovčanin Matej Perović, a to će vinkovačkom klubu biti prvi nastup u svom domu. U 3. kolu u Gospino polje stiže Torcida na klupi s Marinom Jukićem, koji je vodio Squarea prošle sezone (prvo do povijesnog prvog mjesta u ligaškom dijelu prvenstva, a zatim samo do polufinala doigravanja za prvaka, u kupu opet do polufinala, a završnica se igrala u Dubrovniku), a u terenu s pojačanjima, udarnim iskusnim igračima hrvatske reprezentacije, Dubrovčaninom Dariom Marinovićem i Šibenčaninom Francom Jelovčićem...

Dalje, Square je u 4. kolu gost Rijeke, koja je također, kao i Aurelia, debitant u najvećem rangu. Potom dolazi u Dubrovnik Crnica, pa je u 6. kolu gost aktualnog prvaka, Futsal Dinama (Antonio Konsuo). U 7. kolu gost Gospina polja je doprvak, Olmissum, a u 8. kolu putuje u Pulu gdje ga čeka ogled s aktualnim osvajačem Kupa, Stanoinvest Futsal Pulom, dok je u zadnjem kolu prvog dijela, koje se igra prvih dana 2025. godine, domaćin sastavu iz Makarske. Goste je Novo vrijeme.

Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu, koje je od 14. rujna do 6. listopada i na kojem nastupa Hrvatska, razlog je što se 1. kolo igra tek 18. listopada (ili 19., ili 20. listopada). Kalendar? Utakmice 7. kola se igraju pred Božić, 8. kolo između Božića i Nove godine, 9. kolo prvih dana 2025. godine (3., 4. ili 5. siječnja). Drugi dio kreće već 10. siječnja...

Utakmice 6. kola su 6. prosinca, a nakon toga reprezentacija počinje s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Zbog toga je 7. kolo prvenstva od 20. do 22. prosinca.

Na Plenumu klubova je donesena odluka: novi je način igranja kupa. Jedna utakmica do finala, a u finalu dvije. Nema nositelja, ždrijeb odlučuje tko je domaćin. Dakle, nema više završnog turnira. Sustav natjecanja u prvenstvu je ostao isti. Nakon 18 kola, osam najboljih igra doigravanje za prvaka, deveti razigrava za ostanak, a deseti ispada. U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede, u polufinalu i u finalu na tri pobjede. To je isto kao prošle sezone.  

Nova sezona počinje Superkupom, koji se igra u Zagrebu, a na kojem igraju Futsal Dinamo, Olmissum, Stanoinvest Futsal Pula i Square. To je natjecanje u kojem nastupaju tri najbolja u prvenstvu i pobjednik kupa, a spomenuti kvartet je prošle sezone bio u polufinalu doigravanja, te u polufinalu kupa.

Square ima novog trenera. To se zna – Ivo Jukić je naslijedio Marina Jukića. Zna se koga sve neće biti u crveno plavom dresu u novoj sezoni. Otišli su Marko Kuraja, Gordan Duvančić, Matej Perović, prije njih sva tri stranca, oba Brazilca, Guilherme dos Santos i Djaelson Cavalcante Alves Filho, te finski reprezentativac Lassi Lintula. Na kraju je otišao i Mirko Hrkač.

Ugovor su produžili Zoran Primić i Maro Đuraš. Još nema odgovora na pitanje, nastavlja li rekorder i kapetan Hrvoje Cvjetković karijeru ili ne. 

Uglavnom, u ovom trenutku, nakon svih odlazaka, a kad se znaju potezi ostalih devet prvoligaša, ne piše se dobro ‘crveno plavima’. Ali, kažu, bit će dolazaka, nekoliko igrača je na provjeri, pa tek kad se potpišu ugovori, riješe papiri oglasit će se kancelarija Squarea.

08. rujan 2024 01:35