StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Prvi turnir u 2024. godini, Ura Nage četiri, Dubrovnik tri, a Dubrovnik 1966. dvije medalje sa Zagreb Opena, zlato za Luku Ivankovića

Piše Tonči Vlašić
22. siječnja 2024. - 10:33

Leon Đapić je drugi u kategoriji do 73 kilograma u seniorskoj konkurenciji na Zagreb Openu. Član Ura Nage je s tri pobjede izborio finale u kojem je poražen od Roka Škomrlja iz Kaštela. Seniorsku medalju ima od članova dubrovačkih klubova još Šejla Škaljić iz Dubrovnika 1966., koja nije uspjela u konkurenciji aktualne državne doprvakinje Tene Pšeničnjak iz Profectusa Samobor i Dore Bortas iz Samobora, koja je vlasnica bronce s Europskog kupa, do boljeg plasmana.

Judo klub Dubrovnik je bio uspješan u juniorskoj konkurenciji s zlatom (Luka Ivanković u kategoriji preko 90 kilograma) i dva srebra (Marko Barač u kategoriji do 50 kilograma i Leona Niketić u kategoriji preko 70 kilograma). Ivanković je do zlata stigao s dvije pobjede, u finalu je dobio iponom Pjera Berecka iz Pujanki. Barač je s tri pobjede izborio finale u kojem je poražen od Andrije Paripovića iz Profectusa iz Samobora, dok je Niketić s dvije pobjede došla do finala u kojem je izgubila od Antee Ajduković iz Pujanki.  

image

Leona Niketić, Luka Ivanković i Marin Barač s medaljama sa Zagreb Opena

Osim Leona Đapića u seniorskoj konkurenciji još troje judoka Ura Nagea je osvojilo srebro, i to u kadetskoj konkurenciji: Marin Hrnić u kategoriji do 46 kilograma, te judašice, Điva Erak u kategoriji do 36 kilograma i Stela Market u kategoriji preko 63 kilograma. Luka Azinović je u kategoriji do 60 kilograma, također u konkurenciji kadeta, stigao do borbe za broncu, nije uspio dobiti i tu borbu, te je zauzeo peto mjesto.

Judo klub Dubrovnik 1966. vratio se sa Zagreb Opena s ukupno dvije bronce. Drugu je u juniorskoj konkurenciji osvojio Marin Soldo u kategoriji do 46 kilograma s tri pobjede i porazom u polufinalu. Jakov Gracija Dobroslavić je bio peti. Izgubio je u kategoriji do 90 kilograma borbu za broncu do koje je stigao s pobjedom u četvrtfinalu i porazom u polufinalu.

image

Trener Stjepo Roko i Marin Soldo na Zagreb Openu

Zagreb Open okupio je 406 judoka iz 59 klubova iz deset država. Dubrovnik je s zlatom i dva srebra zauzeo 16. mjesto u poretku klubova uzimajući u obzir sve tri uzrasne kategorije, Ura Nage s četiri srebra 25. mjesto, dok je Dubrovnik s dvije bronce na 36. mjestu.   

28. travanj 2024 06:54