StoryEditorOCM
OstaloSTARTA NOVA SEZONA

Prvak i debitant otvaraju (Konsuo i Zonjić dočekuju Perovića), televizijske kamere će u 1. kolu osim u Puli biti i u Osijeku, a tamo je gost Square

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2024. - 10:13

Olmissum je stigao do svog petog trofeja, drugog Superkupa, prvog je osvojio 2020. godine, a ima dva prvenstva i jedan Kup Hrvatske. Svoj drugi trijumf u Superkupu ostvario je usred Zagreba, ostavio prvaka, Futsal Dinamo, bez drugog (uzastopnog) Superkupa, a ukupno četvrtog trofeja (‘Plavi‘ su prvaci zadnje dvije sezone). 

Finale je Olmissum izborio 4:3 pobjedom protiv Squarea, dok je Futsal Dinamo u polufinalu dobio 3:2 Stanoinvest Futsal Pulu, koja je na kraju treća (5:4 bolja od Squarea). 

Bilo je to u ponedjeljak, a četiri dana poslije otvara se novo prvenstvo ogledom u kojem je gost Futsal Dinama novi superligaš, vinkovačka Aurelia Futsal Boso. Dubrovčanin Antonio Konsuo i Opuzenac Neven Zonjić, koji su doprinijeli osvajanju sva tri trofeja Futsal Dinama, dočekuju Dubrovčanina Mateja Perovića, koji je ovo ljeto po drugi put napustio Square i Gospinom polje. 

Prošle sezone je odigrao samo dvije utakmice, startnih 4:0 u Gospinom polju protiv Crnice nakon čega se ozlijedio u 4:2 pobjedi kod Stanoinvest Futsal Pule, te na njega Marin Jukić, tadašnji trener Squarea, nije više mogao računati. Inače, prvoligaški debi Perović je imao u posljednjem kolu prvog dijela sezone 2019./20., kad je Square odigrao 4:4 u Vrgorcu protiv Vrgorca. Te sezone odigrao još tri utakmice u nastavku sezone za ‘crveno plave‘, dok je trener bio Antun Bačić. Kad je došlo do promjene trenera, prešao je Perović u drugoligaša Omblu, ali nije za nju igrao jer se drugoligaška natjecanja zbog korone nisu nastavila.  

Potom je u ljeto 2020. otišao u Zagreb na studij, gore je dobio priliku trenirati s Alumnusom Sesvete, izborio mjesto u momčadi, te igrao sezonu i pol za klub koji je 2014. osvojio naslov prvaka. Vratio se doma početkom 2022. godine. Danas, 13 dana prije svog 26. rođendana, zaigrat će protiv prvaka u povijesnoj prvoj utakmici vinkovačkog kluba u najvećem rangu, koji će prvi prvoligaški nastup u svom domu imati protiv Squarea u 2. kolu. 

Druga utakmica dana je ogled Stanoinvest Futsal Pule i Rijeke u Puli. Izravno ga prenosi televizija MaxSport 1, koja će u subotu, 19. listopada, od 20.30 sati prenositi ogled iz Osijeka gdje se sastaju Osijek Kandit i Square. Gordan Duvančić, koji je nekoliko sezona proveo u dresu Squarea, opet je u dresu osječkog prvoligaša. Square sezonu otvara s dva gostovanja, oba u Slavoniji. Potom dočekuje Torcidu s Dariom Marinovićem...

Svako kolo će dvije utakmice biti u izravnom televizijskom prijenosu

Raspored 1. kola SuperSport HMNL, petak, 18. listopada, Zagreb (18.15 sati): Futsal Dinamo – Aurelia Futsal Boso, Pula (20.15 sati): Stanoinvest Futsal Pula – Rijeka (MaxSport 1), subota, 19. listopada, Omiš (20 sati): Olmissum – Crnica, Osijek (20.30 sati): Osijek Kandit – Square (MaxSport 1), nedjelja, 20. listopada, Makarska (19 sati): Novo vrijeme – Torcida Biberon.

18. listopad 2024 10:14