StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Produžio trenersku licencu i usput niz uspjeha na veteranskim natjecanjima, Željo Perković: ‘Nadam se kako ću ovo isto uspjeti i na državnom!‘

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2023. - 15:16

Nisam baš često u prilici nastupati na veteranskim natjecanjima osim ako nije u pitanju državno prvenstvo, ili natjecanje koje se održava nedaleko od našeg grada. Razlog je trošak odlaska na takva natjecanja. Točnije to što su nam u prvom planu najmlađi natjecatelji kluba, te njihovi nastupi na turnirima, a sve kako bi oni što spremnije dočekali svoja državna prvenstva. Ovaj put, što se mene tiče, poklopilo se to što je natjecanje bilo dan prije trenerskog seminara u Zagrebu. Iskoristio sam činjenicu što moram biti na trenerskom seminaru, te sam prijavio nastup i na zanimljivom turniru Karate Fun u organizaciji Karate kluba ’10. DAN’. Uistinu lijep turnir, organizacija odlična. Nastupilo je na njemu 570 natjecatelja ne samo iz Hrvatske, već iz Bosne i Hercegovine, te Slovenije – priča Željo Perković, trener Karate kluba Kakato, koji je najuspješniji hrvatski veteran, aktualni prvak Hrvatske.

Potvrdio je to na turniru Karate Fun u međunarodnoj konkurenciji. Slavio je u dvije uzrasne kategorije na istom natjecanju. Najbolji je bio u svojoj, plus 50, ali i u kategoriji plus 35.

- Već nekoliko puta sam bio najbolji u dvije kategorije na međunarodnim turnirima, a to mi je želja ostvariti i na državnom prvenstvu. Ove godine sam bio blizu. Prvi u svojoj, a doprvak u kategoriji plus 35. Nadam se iduće godine kako ću se po prvi put s državnog vratiti s dva zlata.

image

Željo Perković na turniru Karate Fun

image

Željo Perković na turniru Karate Fun

Što se tiče mlađih natjecatelja dubrovačkog kluba u kalendaru stoji...

- Sad se pripremamo za međunarodni turnir u Ulcinju, koji je 2. travnja. To ćemo imati provjeru za ono što slijedi, a čeka nas 15. i 16. travnja u Zagrebu i okolici Kup Hrvatske za uzrast do 14 godina, te državno kadetsko, juniorsko i mlađe seniorsko prvenstvo Hrvatske. Kup Hrvatske za djecu do 14 godina ujedno je izborno natjecanje za nastup u reprezentaciji na Prvenstvu Balkana. Već smo imali reprezentativce. Cilj nam je to ponoviti – naglasio je Perković.

25. travanj 2024 13:05