StoryEditorOCM
OstaloSVI U GOSPINO POLJE

Primić zna kakva ga kazna čeka, Lujo Jurišić čuda radi na isti dan: ‘Ovo što sam napravio je njegova zasluga!‘

Piše Tonči Vlašić
2. ožujka 2024. - 12:40

Ispala je obrana Squarea, izletio je iz svog kraljevstva od šest metara Zoran Primić, te pokupio izvan njega sjajnog Tonija Jelavića, igrača Novo vrijeme. Prekršaj. Crveni karton je bio u ruci suca Mislava Džeka iz Zagreba u trenutku kad je vratar Squarea ustao s parketa.

Lujo Jurišić, drugi vratar Squarea, već je bio ustao s klupe. Primić je krenuo prema svlačionici. Pozdravio se i s igračima gostiju, pogotovo suigračima iz reprezentacije. Nije skrivao koliko mu je bilo teško. Poslije je sjeo na tribine, te bodrio svoje. Pljeskao svaki put kad bi Jurišić i ekipa zaustavili napad velikog rivala iz Makarske, a njegova zamjena je bila odlična.

Bilo je 2:0 u trenutku kad je isključen Primić, deveta sekunda 13. minute. U preostalih gotovo 28 minuta također 2:0. Odavno u jednoj velikoj utakmici Square nije bio tako dobar u oba smjera.

image

Zoran Primić mora iz igre, crveni karton

Bozo Radic/Cropix

Primić? Morat će propustiti, naravno, polufinale. Ako Square uđe u finale, hoće li onda moći natrag u svoje kraljevstvo? Još nije izašao službeni bilten, trebao bi uskoro, ali kazna ne bi trebala biti veća od jedne utakmice. Jurišić?

- Ovo mi je treća godina u Squareu. Uvijek sam tu kad nema prvog vratara. Zoki je svoj posao u tim uvodnim minutama odradio odlično, zatim taj crveni karton. I kad se to dogodilo, ja sam tu za upravo ovakve situacije – sretan je Jurišić prvo zbog pobjede Squarea, plasmana u polufinale, zatim i zbog svog doprinosa tome. Čista mreža, te kad je tako, bravo za vratara.

Pljeskao je i Primić.

- Bio sam fokusiran na utakmicu... Međutim, od Zokija sam najviše naučio. On je meni takoreći trener. Radimo skupa. Ovo što sam napravio je njegova zasluga.

Lujo će braniti protiv Olmissuma od prve minute, a sjećamo se – Primić u ljeto 2021. otišao u Vrgorac, Alen Turuk prvi vratar, i kako je on isključen kolo prije, Lujo na vratima protiv omiških Gusara u Gospinom polju od prve minute. Rezultat, 1:0! Bila je to njegova treća utakmica u dresu Squarea. Treća pobjeda, međutim, to je bila utakmica kad su svi nakon utakmice pitali: Tko je sad ovaj? Sjajan je!

- Da, ali branio sam i protiv Olmissuma ove sezone u Gospinom polju kad smo, nažalost, bez pola ekipe izgubili, kad se ozlijedio Primić, morao na vrata. Dakle, 1:1 u pobjedama protiv Olmissuma kad sam bio na vratima. Treća je odlučujuća, najvažnije. Koja mi je pobjeda draža, Olmissum 1:0 ili sad Novo vrijeme 4:0? Tih 1:0. Moja prva sezona. Pobjeda protiv prvaka. Iako je svaka pobjeda posebna – istaknuo je Jurišić, koji je od ljeta 2021. član Squarea. Prethodno je deset godina bio u Županijskoj ligi...

Square i Olmissum igraju polufinale Kupa u Gospinom polju od 19.30 sati. Prvo polufinale je od 16.30 sati, a u njemu je u ovom trenutku sve što se moglo osvojiti prošle sezone, 2022./23. - pobjednik kupa i osvajač hrvatskog Superkupa Stanoinvest Futsal Pula protiv Futsal Dinama, aktualnog prvaka.

I još nešto, nek se zna - Square i Olmissum 1:0 je bila utakmica koja se igrala 1. ožujka 2022. godine, a Square - Novo vrijeme 4:0, ha, 1. ožujka 2024. godine!

image

Lujo Jurišić - 1. ožujka 2022. - 1:0 pobjeda Squarea protiv Olmissuma

Tonči Vlašić/
image

Gotovo je, zadnji pokušaj Olmissuma nije išao u okvir gola, slavi Square pobjedu 1:0 protiv prvaka, slavi junak, vratar Lujo Jurišić 1. ožujka 2022. godine, pored njega slavi i Matej Perović

Tonči Vlašić/
image

Obranio je Lujo Jurišić, odbio je loptu, Square - Novo vrijeme 4:0 - 1. ožujka 2024. godine

Božo Radić/cropix/
27. travanj 2024 04:04