StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Prije derbija 6. kola u Gospinom polju doznali kako će u završnici kupa igrati protiv kluba čiji je dres proteklih sezona nosila povratnica Lara Dežulović

Piše Tonči Vlašić
3. studenog 2023. - 20:59
Lara Dežulović u dresu Marina Kaštela u Domu odbojke u Zagrebu protiv Mladosti u veljači 2023. godineTomislav Kristo/Cropix

Dubrovnik bolji od Brda u osmini finala, a nakon toga poraz u četvrtfinalu od Kaštela – tako je bilo u sezoni 2021./22., zadnjoj u kojoj je Dubrovnik igrao u završnici Kupa ‘Snježane Ušić‘.

Prošle sezone Dubrovnik nije uspio biti najbolji u Kupu Regije Jug, ove godine opet jest, i opet je među 16 najboljih. Ukupno su četiri Regije, dakle, četiri pobjednika regionalnog kupa plus dvanaest Superligaša, članova najvećeg ranga, koji se sad uključuju u natjecanje.

Ždrijeb osmine finala održan je u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza. Dubrovnik, lider drugog razreda izvukao je superligaša, Marina Kaštelu, ekipu koja je 2022. godine osvojila Kup, a prošle sezone izgubila u osmini finala od Splita, a u doigravanju za prvaka u polufinalu od kasnijeg prvaka, zagrebačke Mladosti. Dubrovnik će biti domaćin jer je trenutno niži rang.

Marina Kaštela ove sezone nakon pet kola dijeli četvrto mjesto u Superligi s tri pobjede i dva poraza. Poraz na startu kod kuće od ekipe Nebo, zatim i od Mladosti u svom domu, a nakon toga tri pobjede – kod Rijeke CO, doma protiv Osijeka, te u 5. kolu kod Splita.

Prethodnih sedam sezona dres Marina Kaštela nosila je Lara Dežulović, koja se ovo ljeto vratila u Dubrovnik, matični klub. U svojoj prvoj sezoni u dresu Marina Kaštela, 2016./17., Dežulović je osvojila sva tri trofeja - prvo domaći Superkup, zatim Kup i na kraju najvažniji domaći trofej – naslov prvaka. U sezoni 2017./18. po drugi put je bila pobjednica hrvatskog Superkupa, a u sezoni 2021./22. stigla je do svog drugog trijumfa u Kupu Hrvatske.

Utakmica Dubrovnik – Marina Kaštela igrat će se 18. ili 19. studenog u Gospinom polju. 

Prije toga Dubrovnika čeka već ove subote, 4. studenog, derbi 6. kola drugog razreda. Dolazi Drenova. Ogled je to jedine dvije ekipe bez poraza, sa svih pet pobjeda. Utakmica u Gospinom polju počinje u 19 sati.

04. svibanj 2024 02:00