StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

Prijave još nisu zaključene, a brojke su sjajne, Ratko Galjer, prvi čovjek organizacije objavio: ‘Na juniorski i seniorski turnir dolaze...‘

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2022. - 11:02
Ratko Galjer, prvi čovjek organizacije dubrovačkih turnira, ujedno čelnik Hrvatskog badmintonskog savezaTonči Vlašić/

Prijavljeno je 216 igrača iz 35 država svijeta sa četiri kontinenta – Ratko Galjer, prvi čovjek hrvatskog badmintona, dubrovačkog kluba i organizacije Croatia Valamar Junior Opena, Otvorenog juniorskog prvenstva Hrvatske, objavio je završne brojke juniorskog turnira.

- Imamo i seniorski turnir, koji počinje odmah nakon juniorskog turnira. Prvi dan juniorskog turnira je 16. lipnja, a završni seniorskog turnira 23. lipnja. Prijave za seniorski turnir još nisu zaključene. Bit će 25. svibnja – ističe Galjer.

- Ukupno, na oba turnira imamo za sad 440 igrača iz 48 država, s pet kontinenata. Vrlo vjerojatno ćemo 'probiti' brojku od 500 igrača iz 50 država svijeta. Poklonici badmintona, sporta, imat će priliku u Gospinom polju vidjeti najbolje juniore svijeta, te čak sto igrača iz Azije u seniorskom Croatia Openu – izjavio je Galjer.

image

Plakat juniorskog Croatia VALAMAR Opena 2022.

Prvo izdanje Croatia Valamar Junior Opena održano je 2015. godine. Turnir se boduje za svjetsku juniorsku rang listu, te je jedan od tri najjača juniorska turnira u Europi. Ove godine počinje priča i seniorskog turnira. S obzirom na najave, i taj će biti jedan od najjačih u Europi. 

23. svibanj 2024 17:57