StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

PREJAKA JE MARINA KAŠTELA Dubrovnik pružio priliku svim igračicama da igraju protiv ekipe koja se bori za prvo mjesto

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2021. - 16:27

Nije se dogodila senzacija u Gospinom polju, Marina Kaštela je opravdala ulogu favorita protiv Dubrovnika. Trećeplasirana ekipa Super lige, ekipa koja je godinama u vrhu, očekivano je uzela sva tri boda, slavila s 3:0, te nastavila utrku sa zagrebačkom Mladosti i Kaštelama za prvu poziciju. Mladost i Marina Kaštela imaju po 44 boda, a Kaštela na trećem mjestu 41 bod. Marina Kaštela je odigrala utakmicu više od Mladosti i Kaštela. 

Pamtit će se u utakmici 17. kola kako je bilo 11:8 za Dubrovnik u prvom setu, zatim samo 15:16, a to je natjeralo Marinu Kaštela da uloži dosta truda za osvojiti prvi set. Na kraju će se pamtiti kako je Dubrovnik utakmicu zaključio igrajući između ostalih s Ninom Jakić, Marijom Kristić, Martinom Vrećom i Norom Gustin, kako su treneri Mirjana Vreća, Marina Radić i Tomaž Jurišić već u drugom setu mijenjali, kako nije igrala samo udarna postava domaćih.

image
Nora Đurić (Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić

Dubrovnik je u zadnjih pet kola igrao protiv sve tri najbolje ekipe Super lige, izgubio kod Mladosti i Kaštela, te sad od Marinje Kaštela u svom domu, a slavio u preostale dvije utakmice, i to u obje, protiv Poreča, te Osijeka, uzeo maksimalna tri boda. S 19 bodova na svom kontu, s ukupno šest pobjeda, odvano je osigurao ostanak u ligi. Činjenica je kako posljednjem Olimpiku bježi 18, a predzadnjem Poreču 16 bodova!

Pet kola je do kraja. Dubrovnik je u svojoj povratničkoj sezoni izborio ostanak, a u preostalih pet kola ima priliku, ako bude uspješan, popraviti plasman, ostaviti još koji klub iza svojih leđa osim Poreča i Olimpika čiji je gost iduće kolo. Zatim Dubrovnik dočekuje Rijeku, koja ima dva boda više i utakmicu manje, pa ide u goste zagrebačkom Dinamu, koji je četvrti s 26 bodova. U zadnja dva kola je domaćin Brdima, te na kraju gost Splita.  

image
Doris Buzolić, odbojkašica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Doris Buzolić i Marijeta Lolić (Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić
image
Blok foto: Tonči Vlašić
image
Servis foto: Tonči Vlašić
image
Slavi poen Ivana Marinović, kapetanica Dubrovnika skupa sa suigračicama foto: Tonči Vlašić
image
Nora Đurić, odbojkašica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Nina Jakić (Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić
image
Karla Burđelez (Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić
image
Katarina Drobac (18) i Mara Šilje (6), odbojkašice Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Katarina Drobac (Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić
26. travanj 2024 20:59