StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Predstavljamo prvake Hrvatske: Ivana Gavranović, članica Mokošice, za koju trener Boris Čikato kaže: ‘Ona ne odustaje. Pravi je borac!‘

Piše Tonči Vlašić
30. siječnja 2023. - 19:24

Počela je trenirati judo prije 5,6 godina. Danas trenira i njezina mlađa sestra Ana.

- Ivana Gavranović je sad ostvarila uspjeh. Nadamo se kao će u budućnosti i Ana – poželio je Boris Čikato, koji je skupa s Ivanom Prcom i ‘tata i mama’ svim malim članovima Judo kluba Mokošica.

Ističe Boris kako je teško zadržati kategoriju, pogotovo kad su u pitanju najlakše, a nema lakše od kategorije do 40 kilograma u kojoj je Ivana Gavranović otišla do zlata sad na kadetskom prvenstvu Hrvatske.

- Mi smo imali dvije naše predstavnice u kategoriji do 40 kilograma, i one su na kraju bile jedine koje su nastupile, te su Ivana i Lorena Zec između sebe odlučile tko će osvojiti zlato, a tko srebro. Ivana i Lorena se dobro poznaju. Ivana trenira duže od Lorene. Kad govorim kako je teško zadržati kategoriju, potvrda toga je činjenica kako je na zadnjem školskom državnom prvenstvu Ivana u kategoriji do 40 kilograma imala četiri borbe. Sad su te sve njezine suparnice sa školskog nastupile u nekim težim kategorijama. Ivana je i na školskom državnom pokazala kako je dobro radila, te je tad s tri pobjede osvojila srebro. Ono što ne smijem zaboraviti istaknuti, a to je činjenica kako je Ivana mlađa kadetkinja, kako je rođena 2008. godine, a kako je ovo bilo kadetsko prvenstvo za rođene 2006. godine i mlađe. Dakle, ona ima pravo nastupa na kadetskom prvenstvu i iduće, ali i 2025. godine -  istaknuo je Čikato.

image

Boris Čikato, trener Judo kluba Mokošica

Tonči Vlašić/

Ističe Čikato kako danas Judo klub Mokošica ima dobre uvjete za rad, uređenu dvoranu, te kako to donosi rezultat.

- Ivana je učenica sedmog razreda Osnovne škole Mokošica. Njezin prvi i jedini sport je judo. Dešnjak je. Redovna na treningu, a trening je četiri puta tjedno. Plus tu su natjecanja. Što je krasi? Učinit će sve kako bi pobijedila. Ne odustaje. Pravi borac – naglasio je Čikato.

03. svibanj 2024 09:11