StoryEditorOCM
OstaloNAKON TRI GODINE

Povratak Olimpijskog festivala dječjih vrtića, za nadati se kako će dogodine nastupiti svi, a evo tko je sad u Kuni Pelješkoj

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2022. - 16:10

Nije bilo Olimpijskog festivala dječjih vrtića na hrvatskom jugu 2020., te 2021. godine, ali čekanju je došao kraj. Istina, nisu došli svi, ali i osam vrtića, koliko ih se okupilo u Kuni Pelješkoj, na igralištu Nogometnog kluba Rat, raduje.

Naravno, nema tko nije poželio kako će dogodine opet biti po starom. Dakle, prvo natjecanje dubrovačkih dječjih vrtića, a potom županijsko.

U Kuni Pelješkoj došli su mališani Opuzena, Ploča, Metkovića, Korčule, Vele Luke, Stona, Slanoga i domaćina, Orebića, njih gotovo 250. Na programu su nogomet i atletske discipline, bacanje loptice, trčanje, te skok u dalj.

Sudionike je pozdravila Sanda Menkadžiev, ravnateljica Dječjih vrtića Orebić, a natjecanje otvorio profesor Nenad Šeparović, član Izvršnog odbora Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, koja je organizator natjecanja.

Festival promiče olimpijske ideale kao što su poštivanje pravila igre, uvažavanje drugih natjecatelja, timski rad te samopoštovanje.

image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Vela Luka

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Metković

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Opuzen

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Korčula

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Slano

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Ston

Tonći Plazibat/Cropix/
image

Olimpijskog festivala dječjih vrtića - Ploče

Tonći Plazibat/Cropix/
02. svibanj 2024 18:52