StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Potvrđeno, HSTS na čelu sa Zoranom Primorcem odlučio: protiv reprezentacije koja ima dugu povijest i respektabilne rezultate na svjetskom nivou igramo u Dubrovniku!

Piše Tonči Vlašić
28. prosinca 2022. - 14:56

Igrali su od samostalnosti rukometaši, košarkaši, odbojkašice, malonogometaši, tenisači, judašice i judaši, karatistice i karatisti, a sad će i stolnotenisači u dresu s državnim grbom imati službenu utakmicu pod svodom dvorane u Gospinom polju. Stigla je potvda HSTS-a, Dubrovnik će 25. siječnja ugostiti kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo u kojem se sastaju muške seniorske stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i Austrije.

- Stav Hrvatskog stolnoteniskog Saveza predvođeni novim predsjednikom Zoranom  Primorcem i direktorom Renatom Čengićem je ravnomjeran raspored reprezentativnih susreta po svim dijelovima RH. Pored Zagreba, Osijeka, Splita, Varaždina, Pule, a na prijedlog Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor, odlučili smo prvi put službeni susret naše muške stolnoteniske reprezentacije odigrati upravo u Dubrovniku, i to s reprezentacijom Austrije koja ima dugu povijest i respektabilne rezultate na svjetkom nivou - istaknuo je Hrvatski stolnoteniski savez.

- U našoj reprezentaciji nalaze se svjetski poznati igrači: Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Tomislav Frane Kojić, Filip Zeljko predvođeni izbornikom reprezentacije Nevenom Karkovićem. Jednako, tako, Dubrovnik je redovito bio domaćin europskih stolnoteniskih mečeva, a organizacija koju Libertas Marinkolor pokazuje i u HEP Superligi na ponos je cijelom Dubrovniku i Savezu. Sukladno tome, vjerujemo da će i susret dvaju reprezentacija biti na visokoj razini - dodali su u HSTS-u nakon potvrde kako je dubrovački klub dobio organizaciju spomenutog meča.

Meč Hrvatska - Austrija igrat će se 25. siječnja s početkom u 18 sati.

U našoj kvalifikacijskoj skupini je još Španjolska, koju su naši i Austrija dobili na njenom terenu. Hrvatska je bila bolja s 3:1, a Austrija s 3:2. Prva dva mjesta vode dalje, čak će i dva najbolja trećeplasirana nastaviti natjecanje (ukupno je šest kvalifikacijskih skupina), ali prvo mjesto u skupini donosi prednost u ždrijebu, te je zbog toga super važan meč u Gospinom polju.

26. travanj 2024 11:55