StoryEditorOCM
OstaloZBOG KORONAVIRUSA |

POGORŠAVA SE SITUACIJA U DRŽAVI, UPRAVA SQUAREA ODLUČILA ‘Protiv Vrgorca ćemo igrati bez prisustva gledatelja!‘

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2020. - 19:11
S obzirom na pogoršanu situaciji u državi oko kornavirusa odlučili smo utakmicu protiv Vrgorca odigrati bez prisustva gledatelja – rekao je Željko Raguž, čelnik Malonogometnog kluba Square.

- Sve nas je prvo razveselila odluka o nastavku prvenstva u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, a prije neki dan i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite da se gledatelji mogu vratiti na tribine i u zatvorenim prostorima. Nažalost, posljednja loša događanja na sportskim terenima, a s obzirom na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo organizatorima utakmice u zatvorenom prostoru, donijeli smo odluku da ipak pričekamo s povratkom gledatelja na naše domaće utakmice – dodao je Raguž.

Podsjetnik, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je preporučio da na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti na način da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno  da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi četvrtinu ukupnog kapaciteta. Zatim i to da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge, već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta u desno u odnosu na osobu u prethodnom redu. Organizatori sportske priredbe (utakmice) moraju uz to voditi evidenciju prisutnih osoba na tribinama, a svaka osoba treba na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Naglasak je u preporuci i na fizičkoj udaljenosti za vrijeme ulaska i izlaska iz dvorane.

Do kraja ligaškog dijela su dva kola. Square matematički može biti u najboljem slučaju treći, a u najgorem sedmi. Ipak, realno, bori se s Futsal Dinamom za četvrtu poziciju, posljednju koja donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja za prvaka. 

SEMAFOR PRVE HMNL
Petak, 19. lipnja, Sesvete:
 Alumnus Sesvete – Square 4:3, Zagreb: Futsal Dinamo – AFC Universitas 7:3, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Crnica 4:0, nedjelja, 21. lipnja, Split: Split – Olmissum 5:0, ponedjeljak, 22. lipnja, Vrgorac: Vrgorac – Uspinjača Gimka 2:6.

Poredak: 1. Novo vrijeme Apfel 35 bodova, 2. Olmissum 33 boda, 3. Crnica 29 bodova, 4. Futsal Dinamo 26 bodova, 5. Square 25 bodova, 6. Vrgorac 20 bodova, 7. Uspinjača Gimka 20 bodova, 8. Alumnus Sesvete 15 bodova, 9. AFC Universitas 13 bodova, 10. Split 10 bodova.

Raspored 17. kola, Dubrovnik: Square – Vrgorac (petak, 26. lipnja, 18 sati), Split: Split – Futsal Dinamo, Zagreb: Uspinjača Gimka – Universitas, Omiš: Olmissum – Novo vrijeme Apfel, Šibenik: Crnica – Alumnus Sesvete, 18. kolo, petak, 3. srpnja, Sesvete: Alumnus – Olmissum, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Split, Vrgorac: Vrgorac – Crnica, Zagreb: Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka, Split: Universitas – Square.

Osam najuspješnijih sastava ligaškog dijela igrat će u doigravanju za prvaka. U sva tri kruga, četvrtfinalu, polufinalu i finalu, igra se jedna utakmica, i to u dvorani bolje plasiranog kluba u ligaškom dijelu. Parovi četvrtfinala su: 1. - 8., 2. - 7., 3. - 6., te 4. - 5. 
26. travanj 2024 09:53