StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

POČINJE EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Leon Đapić prvi izlazi na tatami od četvero judoka iz Dubrovačko-neretvanske županije

Piše Tonči Vlašić
4. studenog 2020. - 13:16
Leon Đapić, član Judo kluba Ura Nage, prvi će od kvarteta judoka iz Dubrovačko-neretvanske županije u dresu hrvatske reprezentacije u akciju na Europskom juniorskom prvenstvu, koje počinje danas u Poreču i traje do petka, 6. studenog.
Na Europskom juniorskom prvenstvu nastupa 412 judoka iz 40 država, 177 judašica i 235 judaša. Ždrijeb, koji je održan u 11 sati, početak natjecanja je u 14 sati, a finalni blok od 19.30 sati, Đapiću, koji nastupa u kategoriji do 66 kilograma, za suparnika je dodijelio Roberta Boldisa, reprezentativca Rumunjske.

Đapić je ujedno jedini koji od četvero judoka iz naše županije nastupa prvog dana EP-a. Ostali? Josip Bulić nastupa u kategoriji do 90 kilograma. Slobodan je u 1. kolu. Čeka potom uspješnijeg iz borbe u kojoj se sastaju Daniele Accogli iz Italije i Peter Safrany iz Mađarske. U kategoriji do 90 kilograma je 27 judaša, a kategorija do 66 kilograma, u kojoj nastupa Đapić, još brojnija (38 judaša).

image
Leon Đapić, Judo klub Ura Nage foto: Tonči Vlašić


Judo klub Dubrovnik 1966. ima ukupno tri svoja člana na EP-u. Osim Bulića nastupaju i dvije judašice, Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma, te Petrinjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma. Pavić brani europsku broncu, koju je osvojila prošle godine kad je EP održano u finskom Vantaau.

Violić je slobodna u 1. kolu. U 2. kolu borit će se protiv Lucie Jarrot iz Francuske ili Jennifer Czerlau iz Mađarske. U kategoriji do 70 kilograma su 24 judašice, a 15 u kategoriji do 78 kilograma: Pavić na staru čeka Una Dolgilevica, reprezentativka Latvije.

Violić će u akciju drugog dana EP-a, u četvrtak, 5. studenog, a Bulić i Pavić posljednjeg dana, u petak, 6. studenog. 

image
Trener Mateo Semiz, te Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić, juniorski reprezentativci Hrvatske, članovi Judo kluba Dubrovnik 1966. foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 09:03