StoryEditorOCM
OstaloJAČI OD KORONE |

POČEO TRKAČKI SVIBANJ, KRENULA VIRTUALNA LIGA, NASTUPA I HRVATSKI JUG Petorka za početak prešla 10 kilometara: ‘Volimo trčati!‘

Piše Tonči Vlašić
2. svibnja 2020. - 15:32
Prije dva tjedna održana je virtualna utrka 'Jači od korone' na kojoj je trčalo gotovo 1.000 trkačica i trkača iz doslovno cijele Hrvatske, a kako su organizatori bili 'zatrpani' upitima - kad ćemo opet?, došli su na ideju organizirati Virtualnu ligu za koju se prijavilo oko 2500 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske.

- Želja da trčimo, iako ne možemo biti zajedno, ostvaruje se na najljepši način i sad je već jasno da će svibanj biti pravi trkački mjesec prepun utrka. Da, za trčanje u svibnju, tj. Virtualnu ligu 'Jači od korone' powered by Intersport, prijavilo se oko 2500 trkačica i trkača. Liga je koncipirana kao nenatjecateljsko virtualno trkačko druženje svakog od pet vikenda u petom mjesecu. Prema osobnom izboru, trčati se može u subotu ili nedjelju, a za odrasle je najkraća distanca 5 kilometara. Nju se može i prehodati ili prijeći kombinacijom trčanja i hodanja. Liga je tako odličan start u utrke za one koji ih inače ne posjećuju. Gornje granice nema, možete trčati koliko želite, svaki vikend drugu distancu, ili jednaku ako popravljate osobni rekord – rekla je ekipe s portala 3sporta.com i utrka.com, organizatori lige, koja bi trebala biti, kako ističu, odličan poticaj i za djecu i mlade da se pokrenu i sami ili s roditeljima te i oni zasluže svoju finišersku medalju.

image
Startni broj virtualne utrke 'Jači od korone'

image
Startni broj virtualne utrke 'Jači od korone'

image
Startni broj virtualne utrke 'Jači od korone'

image
Startni broj virtualne utrke 'Jači od korone'

image
Startni broj virtualne utrke 'Jači od korone'


Liga ima, odlučili su organizatori, humanitarni karakter. Od svake startnine odraslih trkača organizatori će izdvojit 20 kuna za humanitarnu donaciju. Na snazi su i dalje mjere zabrane okupljanja, pa je preporuka i za 1. kolo (prvi vikend) bila: solo trčanje ili u krugu obitelji, na nekom manje prometnom mjestu. Svi sudionici moraju se pridržavati odluka i preporuka Stožera Civilne zaštite RH!

- Jednostavno, volimo trčati, te smo se prijavili za Virtualnu ligu – istaknula je Dubravka Nebergoj, koja je skupa s Irenom Glanz, Stelom Lipovačom, Svjetlanom Uroš i Andreom Klečak ove nedjelje odradila prvu od pet 'utrka' u svibnju.

- Nismo jedine koje smo se s dubrovačkog područja prijavile za utrku. Sudjeluju i mnogi članovi DuMotiona, zatim Škole trčanja Dubrovnik, Atletskog kluba Dubrovnik, Triatlon kluba Dubrovnik...

Zadatak je prijeći najmanje 5 kilometara. Oni koji ne mogu istrčati toliko, slobodno mogu hodati ili kombinirati trčanje i hodanje. Malo bržim hodom 5 kilometara se prijeđe za manje od sat vremena, te bi svatko zadatak trebao odraditi bez problema - naglasili su organizatori Virtualne lige uz napomenu: 'NIje važno za koliko ćete odraditi zadatak, važno je sudjelovati' jer svi su sudionici Virtualne lige pobjednici.

- Svaka od nas pet je otrčala prvi vikend 10 kilometara, i to smo uspjele u prosjeku istrčati za manje od sat vremena. Prosjek vremena nam je 56 minuta. Želja nam je pomicat grenice svako kolo. Već idući vikend želja je istrčati kilometar duže. Kako su organizatori istaknuli, nemamo suparnike na 'stazi', svakom sudioniku je najvažnije nastupiti te na taj način dati doprinos u ovim vremenima kad prkosimo koronavirusu. Rezultat je u drugom planu - naglasila je Nebergoj, koja je posljednjih godina redovni sudionik utrka, ne samo u Hrvatskoj, već i izvan granica Lijepe naše.

image
Irena Glanz, Stela Lipovača, Svjetlana Uroš, Andrea Klečak i Dubravka Nebergoj
27. travanj 2024 06:55