StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Pobjeda te nakon toga dva poraza Šejle Škaljić na Europskom kadetskom prvenstvu, Stjepo Roko: ‘Stekla je lijepo iskustvo! Vraćamo se u rudnik‘

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2022. - 14:40

Šejla Škaljić će svoj debi na Europskom kadetskom prvenstvu pamtiti po pobjedi u 1. kolu, te potom dva poraza. Dobila je Litvanku Rugile Marozaite nakon čega je čekala Luciana Catana. Nije uspjela iznenaditi nositeljicu, te izboriti osminu finala. Catana je slavila i nakon pobjede protiv članice Judo kluba Dubrovnik 1966., otišla sve do finala (čeka je borba za zlato), a to je Dubrovkinji donijelo priliku u repasažu, kao i Izraelki Hili Zakroisky.

Novu priliku dobila je reprezentativka Izraela, te je ona, a ne Škaljić, nastavila borbu za europsku broncu u kategoriji do 52 kilograma.

Škaljić je ulazno godište. I iduće godine će imati, ako nastavi s uspjesima na kriterijskim turnirima i državnim prvenstvima, novu priliku u dresu reprezentacije na kadetskom Euru.

Njezin debi je bio ujedno trenerski debi Stjepa Roka pod čijim je vodstvom osvajala medalje ove godine na državnim prvenstvima, ne samo u svom uzrastu. 

- Bila je konkurentna unatoč tome što joj je ovo prvo veliko natjecanja. Stekla je u ove tri borbe lijepo iskustvo. Vrijedit će joj na idućim natjecanjima. U zadnjoj borbi, koju je odradila najbolje, imala  je lijep gard, kontrolu. Izgubila je u parteru. Vidjeli smo što joj nedostaje. Idemo dalje. Nakon desetak dana odmora, opet se vraćamo u ‘rudnik‘. Treba nastaviti raditi. Na dobrom smo putu  - rekao je Roko. 

08. svibanj 2024 07:07