StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Pobjeda koja će se pamtiti: Petrunjela Pavić u Tbilisiju svladala 13. na svijetu, te ostvarila prvi plasman na jednom Grand Slamu

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2023. - 13:36

Petrunjela Pavić je pod vodstvom trenera Matea Semiza zauzela sedmo mjesto na IJF Grand Slam turniru u Tbilisiju. Ugodno je iznenadila na startu, dobila deset godina stariju, iskusnu Britanku Natalie Powell, dva puta sudionicu Olimpijskih igara, brončanu sa SP-a, vlasnicu devet medalja s Grand Slam turnira, koja je trenutno na 13. mjestu svjetske rang liste. To je pobjeda koja će se pamtiti.

Potom je 22-godišnja Dubrovkinja poražena od Anna Marie Wagner, reprezentativke Njemačke, koja je na kraju uzela zlato. Wagner je vlasnica olimpijske bronce iz Tokija, svjetska prvakinja iz Mađarske prije dvije godine, a trenutno treća na svjetskoj rang listi.

Ipak, tu nije bio kraj za judašicu Dubrovnika 1966., koja je nakon poraza u četvrtfinalu imala još jednu priliku. U repasažu je čekala Ukrajinka Yulia Kurchenko, protiv koje je do danas imala polovičan učinak, pobjedu i poraz (pamti se pobjeda u finalu mlađe seniorskog prvenstva Europe prošle godine). Ovaj put Pavić nije uspjela slaviti, te je Ukrajinka otišla u borbu za broncu.

Pavić je treći put nastupila na jednom Grand Slam turniru, te prvi put ostvarila plasman. Napredovat će na svjetskog rang listi. Uoči puta u Gruziju bila je na 51. mjestu kategorije do 78 kilograma. 

26. travanj 2024 08:02