StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

POBJEDA DANIČIĆA I KURAJE Dubrovčani dočekali igrati u svojoj dvorani nakon dva mjeseca i dva dana!

Piše Tonči Vlašić
20. prosinca 2020. - 14:06
Saviatesta Mantova za koju igraju dvojica Dubrovčana, Ante Daničić i Marko Kuraja, odigrala tek drugu utakmicu kod kuće, dočekala 19. prosinca Genovu, i najvažnije, ostvarila je i drugu pobjedu u svom domu, bila bolja s 5:4, a kako je na dva od pet gostovanja bila uspješna, sad je s 12 bodova (četiri pobjede i tri poraza) među osam najboljih, na pozicijama koje donose borbu za naslov prvaka (trenutno je sedma).

Ne smije se zaboraviti kako je odigrala tek sedam utakmica, kako su bolje plasirani odigrali najmanje dvije, a neki i čak četiri utakmice više poput petoplasiranog Avelina i šestoplasiranog Feldi Ebolija, koji imaju pet odnosno četiri boda više. Zatim, četvrti Came Dosson ima šest više, 18 bodova, ali je odigrao tri utakmice više.

Daničić i Kuraja su bili u udarnih pet Saviatesta Mantove protiv Genove. Ovaj put nisu tresli mrežu, a u prethodnih šest utakmica Daničić je to učinio šest, a Kuraja tri puta.

Glavna vijest ovog vikenda u Italiji je prvi poraz lidera. Nakon što je Acqua e Sapone dobila prvih devet utakmica, uzela svih 27 bodova, zapela je u desetoj, i to, zanimljivo, kod kuće od Padove. Vodila je s 3:0 i 4:1, a u nastavku šest pogodaka u nizu Padove, koja je sad treća s 20 bodova, koliko ima i drugi Pesaro, aktualni prvak. Padova je kao i lider odigrala deset utakmica, Pesaro devet. Pesaro je izgubio samo jednu utakmicu, i to kod kuće od Saviatesta Mantove sa 4:2 kad je Daničić postigao tri pogotka!

Prvu utakmicu ove sezone kod kuće Saviatesta Mantova je odigrala 17. listopada protiv Catanie pobijedivši s 3:1. Nakon toga problemi s koronom, te su se utakmice, pogotovo one u Mantovi, odgađale. Do kraja godine Daničić, Kuraja i ekipa trebali bi odigrati tri utakmice od čega dvije kod kuće (22. prosinca gost Pescare, 26. prosinca i 29. prosinca kod kuće protiv Came Dosson odnosno Padove).
27. travanj 2024 00:36