StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Pljesak za start. Dubrovčanin uplivao u finale Europskog seniorskog prvenstva u Beogradu: Ovo je za povijest!

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2024. - 11:04

Juraj Barčot je imao prvi start na Europskom seniorskom prvenstvu, koje se održava u Beogradu, i iz prve je otišao ni manje, ni više nego u finale. 

- Treći u svojoj skupini, a od onih koji su u finalu, Juraj ima šesto najbolje vrijeme - javio je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. 

18-godišnji Dubrovčanin je 400 mješovito isplivao za 4:20.96. Najbrži u kvalifikacijama, te u skupini u kojoj je plivao Jugaš, bio je iskusni Mađar, 25-godišnji Balasz Hollo, koji je plivao 4:12.46. Hollo je član zlatne mješovite štafete Mađarske 4 puta 200 slobodno, koja je slavila u Rimu na Europskom prvenstvu. Kao junior također sa štafetom svjetski i europski prvak, a pojedinačno svjetski doprvak...

Barčot je neki dan na mitingu Zlatni Orlando oborio apsolutni (i mlađe seniorski) rekord Hrvatske na 400 metara mješovito. Vrijeme 4 minute, 20 sekundi i 70 stotinki, te nadmašio 15 godina stari rekord. Sad sa samo 26 stotinki slabijim vremenom uplivao je u finale Europskog seniorskog prvenstva.

- Ovo je za povijest - istaknuo je Plivački klub Jug. Prvi njegov član od samostalnosti u finalu seniorskog EP-a. 

Finale je na rasporedu poslijepodne na bazenu Milan "Gale" Muškatirović, ime je dobio po legendarnom vaterpolskom vrataru, od 18 sati i 46 minuta.  

17. lipanj 2024 11:10