StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

‘PITURI‘ DOZNALI SVE SUPARNIKE U SKUPINI EUROPA KUPA ‘Čeka nas 19. uzastopni nastup u europskim kupovima!‘

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2021. - 10:10

Prije 18 godina smo prvi put zaigrali u Europi, sad nas čeka 19. uzastopni izlazak, a s time se malo tko može pohvaliti. Debi smo imali u sezoni 2003./04., sjećam se, igrali smo, još je bilo ljeto. Bilo je vruće, baš vruće. Bili smo domaćini skupine – prisjetio se Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

Poslije su on i tajnik Damir Gleđ zavirili u arhivu kluba, te dobili potvrdu kako su europski debi 'Pituri' odigrali u sastavu Neven Juzbašić, Filip Slamek, Dominik Klarić i Đuro Mileusnić.

- Debi smo imali u Kupu Nancy Evans, koji je poslije preimenovan u ETTU Cup. Prije su bila dva europska kupa, a sad ih imamo tri. Novo natjecanje, Europa kup u kojem igramo, sad je drugi po važnosti, prvi je, naravno, Kup prvaka, tj. Liga prvaka, dok je treći ETTU Cup. Uglavnom, i proteklih 18 godina, a i ove, mi smo sudionici drugog po važnosti europskog kupa – istaknuo je Matulović, a Gleđ našao kako su gosti Libertas Marinkolora, koji je bio domaćin skupine prvog kruga, u ljeto 2003. bili ukrajinska Lokomotiva Sumy, zatim austrijski Turner Schaft Sparkasse i grčki AC Pneumatiko Kentro. 

image
Uvijek uz stol(ni tenis). Tako je kad igra Libertas Marinkolor - trener Marko Habijanec, predsjednik Marinko Matulović i tajnik Damir Gleđ
Tonči Vlašić

'Pituri' su se svog prvog nastupa u Europi prisjetili nakon što je kompletirana njihova skupina Europa kupa, a u koju su upali mađarski PTE PEAC Kalo-meh i rumunjski CSS SZAK Odorheiu Secuiesc. Već ranije je bilo poznato kako je 'Piturima' domaćin skupine Europa kupa austrijski SPG Linz, a suparnik još talijanski ASD Marcozzi.

- Mađari i Talijani su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka, nisu bili među dva najbolja, već treći i četvrti u skupini, te europski put nastavljaju u Europa kupu. Bile su četiri kvalifikacijske skupine Lige prvaka, a četiri su isto tako skupine Europa kupa. Mi smo 'D' skupina. U svaku je upao po jedan sastav koji je bio treći, te jedan sastav koji je bio četvrti u kvalifikacijama za najelitnije natjecanje – istaknuo je Gleđ.

Skupine Europa kupa igraju se krajem listopada, Libertas Marinkolor će u Austriju od 22. do 24. listopada. Prva dva mjesta vode u daljnje natjecanje.

Prije toga odraditi će i drugi krug domaćeg prvenstva, dočekuju u Gospinom polju u subotu, 9. listopada, novaka u ligi, Zagreb s Nevenom Juzbašićem, igračem koji je 17 sezona nosio dres dubrovačkog kluba, a zatim dan poslije zadarski Donat. Prvi korak ove sezone bio mu je uspješan. U subotu je na startu nove sezone dobio Split u gostima sa čistih 3:0, te nastavio svoj pobjednički niz. Prošle sezone naslov prvaka, drugi u povijesti, prvi put je bio najbolji 2017., uzeo je dobivši sve utakmice u HEP Hrvatskoj Super ligi. 

image
Filip Čipin, stolnotenisač Libertas Marinkolora
Tonči Vlašić

27. travanj 2024 03:12