StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Petrunjela Pavić na pobjedničkom postolju, članica Dubrovnika 1966. s tri pobjede izborila broncu, svoj najveći uspjeh u Svjetskom seniorskom kupu!

Piše Tonči Vlašić
13. veljače 2022. - 17:51

Petrunjela Pavić je brončana na Svjetskom seniorskom kupu u Sarajevu. Tri pobjede je ostvarila za treće mjesto u kategoriji do 78 kilograma. Poražena je samo u polufinalu od Loriane Kuke s Kosova, prve nositeljice, sudionice Olimpijskih igrara u Tokiju i vlasnica brončane medalje sa Svjetskog prvenstva 2019. godine.

Pavić je bila četvrta nositeljica, i kao takva slobodna u 1. kolu, te je prvu borbu imala u 2. kolu protiv Francuskinje Habi Magasse.

- Magassa je bolje ušla u borbu budući je već imala jednu borbu, koju je uspješno završila. Petrunjela je nakon vodstva Francuskinje preuzela inicijativu, uspjela izjednačiti, a nedugo nakon toga i pobijediti u parteru – istaknuo je njezin trener Mateo Semiz, ujedno jedan od trenera hrvatske reprezentacije.

‘Nisu bili dovoljno strpljivi‘

U Sarajevu je nastupilo ukupno troje članova Dubrovnika 1966., osim Petrunjela Pavić još Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma i Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma.

- Dobro su otvorili borbe, kontrolirali su gard, ali nisu bili dovoljno strpljivi. Htjeli su prebrzo završiti borbe te su ih suparnici iskontrirali. Unatoč porazima zadovoljan sam kako izgledaju na tatamiju. Dobro su spremni. U idućem periodu ćemo raditi na pripremi napada – rekao je šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966.  

Pavić je nakon pobjede protiv Magasse uspjela dobiti Paulinu Diopu iz Poljske.

- Uspjela je baciti u 'golden scoreu', te ostvariti novu pobjedu protiv Poljakinje. Prvi put je dobila na mlađe seniorskom prvenstvu Europe 2019. u Rusiji – naglasio je Semiz.

Nakon poraza u polufinalu borila se s njemačkom reprezentativkom, Raffaelom Igl, te pobijedila i tako osvojila svoju prvu medalju u Svjetskom seniorskom kupu, naravno, i nove bodove za svjetsku rang listu.

01. svibanj 2024 23:25