StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

PETO JE KRIV ŠTO NA KRAJU PETAK ZA ‘PITURE‘ NIJE BIO ZA PET Šteta, u četvrtoj partiji je bilo 2:0 u setovima za Čipina...

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2021. - 21:11

Priželjkivalo se kako će ovo biti petak za pet, kako će Libertas Marinkolor uspjeti na kraju izboriti plasman u drugi krug Europa kupa, ali za to je trebalo dobiti prvo domaćina, SPG Linz, a zatim i mađarskog prvaka PTE-PEAC Kalo Meh.

Već prvi meč dana je bio 'biti ili ne biti' zbog poraza na startu turnira skupine 'D' od talijanskog predstavnika, ASD Marcozzi, a kad se u njemu uspjelo doći do pobjede, krenulo se u drugu 'biti ili ne biti' bitku. Pamtit će se kako je prvi meč odlučen nakon više od tri sata igre, kako je odlučivala peta partija, kako je Miho Simović, koji je dobio obje partije protiv domaćina, i tu petu, odlučujuću, morao niti četiri sata poslije prvi za stol.

Nije imao snage za novi uspjeh. Poražen je. Zsolta Peto je bio bolji s 3:0 u setovima, i to je prvi set otišao u produžetak, a završio je 13:11 za Mađara. Nadu je u utakmici 4. kola vratio Filip Čipin, koji je izgubio prvi set od Lehela Demetera 11:8, ali iduća tri dobio s 11:9.

image
Tomislav Japec, stolnotenisač Libertas Marinkolora
Tonči Vlašić

Potom su u glavnim ulogama bili Gabor Gerold s jedne, a Tomislav Japec s druge strane. Prva dva seta je uzeo Gerold, treći Japec, koji nije uspio preokrenuti rezultat. Zatim opet Čipin. Hoće li ostaviti Libertas Marinkolor u igri, izboriti petu partiju u kojoj bi opet odlučivao Simović? Nakon prva dva seta se činilo kako hoće jer je dobio prvi set s 12:10, a drugi s 11:6. Nažalost, nakon što je u trećem Peto bio uspješniji s 11:6, igrač mađarskog sastava je bio zatim i u četvrtom, i to s 12:10, te u odlučujućem petom setu, koji se igra do šest (6:3).

U sva tri meča 'Pitura' u Linzu jedna partija se odlučivala u petom setu. Nažalost, sva tri puta su 'Pituri' ostali praznih ruku, a nakon što se to dogodilo i protiv mađarskog Pte Peac Kalo Meha, i to u trenutku kad je vodio s 2:1 u partijama, Libertas Marinkolor je izgubio sve izglede za prolaz dalje.

U ZADNJEM KOLU PROTIV ZADNJEG

Zadnje kolo je u subotu, 23. listopada, u 10.30 sati, a tad Japec, Simović i Čipin igraju protiv rumunjskog CSS SZAK Odorheiu Secuicesa, koji je u Linzu bez pobjede nakon prva tri nastupa.

20. rujan 2024 00:40