StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKA BOKSAČKA LIGA

Pet pobjeda u Vukovaru, a malo je falilo da ih bude i više! Ivan Muhoberac, Luka Bokšić, Gordan Lovrić, Marin Ivušić i Jak Kojaković

Piše Tonči Vlašić
12. studenog 2023. - 08:22

Pravo osvježenje 3. kola Hrvatske boksačke lige bili su članovi Dubrovnika koji su u Vukovar stigli u dosad najbrojnijem sastavu, s 8 natjecatelja i ostvarili pet pobjeda – istaknuo je u svom izvješću Hrvatski boksački savez.

U ringu Boksačkog kluba Borovo u Sportskoj dvorani ‘Danijel Rehak’ od članova Dubrovnika pobjede su upisali Ivan Muhoberac, Luka Bokšić, Gordan Lovrić, Marin Ivušić i Jak Kojaković.

Uz to HBS je istaknuo: Čestitke Dubrovčanima koji nisu žalili truda i puta od desetak sati do Vukovara, kao ni ostalim klubovima iz Dalmacije i Istre (Torcida Split, Pit Bull Split, Split, Marjan Split, Zadar, Sveti Krševan ZD, Rebel Zadar, Knin i Rovinj) koji unatoč dugačkom putu nisu željeli propustiti nastup u Gradu Heroju, koji je bio domaćin boksačkog natjecanja prvi put poslije četiri godine, a kojim je obilježen Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Iako Dolores Mirković i Malik Škaljić nisu ostvarili pobjede treba napomenuti kako su poraženi od protivnika, koji imaju puno više borbi, iskustva. Isto tako, Ivan Sambrailo je izgubio zbog puknuća arkade nakon sudara glavama. U klubu se odlično radi. Ovo je rezultat toga, a nastojat ćemo biti još i boji – naglasili su u dubrovačkom klubu nakon nastupa u Vukovaru.

U konkurenciji juniora Ivan Muhoberac je pobjedu ostvario u kategoriji do 57 kilograma, a Luka Bokšić u kategoriji do 70 kilograma, a u seniorskoj konkurenciji Gordan Lovrić u kategoriji do 75 kilograma, Marin Ivušić u kategoriji do 80 kilograma, te Jak Kojaković u kategoriji preko 92 kilograma.

Dolores Mirković je nastupila u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 60 kilograma, također u seniorskoj konkurenciji se borio Ivan Sambarilo, i to u kategoriji do 80 kilograma, dok je Malik Škalij nastupio u uzrastu kadeta u kategoriji do 44 kilograma.

Članovi Boksačkog kluba Dubrovnik nastupili su pod vodstvom trenera Sergeja Vakeryna i predsjednika Kristijana Peraka. 

Podsjetnik, u velječi ove godine, nakon gotovo sedam desetljeća, grad Dubrovnik se vratio na boksačku kartu svijeta. Jedanaest mjeseci prije udareni su temelji kluba, te se krenulo raditi. Sve je počelo dolaskom Ukrajinca Sergeja Vakeryna, bivšeg boksača, majstora sporta u svojoj državi, koji je 2014. počeo prenositi svoje znanje izvan granica domovine. 

Dubrovnik mu nije prvi grad u Hrvatskoj u kojem je pokazivao što zna, okupljao mladost, te ih učio osnove boksa. Bio je prethodno u Zadru. U karijeri je bio trener u stožeru ukrajinske reprezentacije, zatim Crne Gore... 

Pamti se kako je u tom debiju nakon 11 mjeseci od prvog treninga Boksački klub Dubrovnik nastupio u Hrvatskoj amaterskoj ligi, natjecanju koje je održano u Boksačkom centru na zagrebačkom Velesajmu. Boje Dubrovnika branila je tad jedna boksačica (Iva Cetinić) i tri boksača (Maroje Žuvela, David Žakula i Ante Klinac). Ostvarena je jedna pobjeda - Žakula. 

Dubrovnik je danas neizostavan na svim domaćim natjecanjima, a svaki put je broj natjecatelja sve veći i veći, rezultat je sve bolji. Sad u Vukovaru je bilo za pet. Toliko je dubrovački klub ostvario pobjeda!

28. travanj 2024 19:18