StoryEditorOCM
OstaloDERBI PRVE MALONOGOMETNE LIGE

Pamti samo sretne dane, Marko Kuraja uoči dolaska Futsal Dinama, aktualnog prvaka: ‘Kad je takav, bolji je, ali i mi smo!‘

Piše Tonči Vlašić
13. listopada 2023. - 19:25
Marko Kuraja slavi pogodak protiv Futsal Dinama u majstorci četvrtfinala sezone 2021./22., nakon nezaboravnog veleslaloma po parketu Gospina polja...Tonči Vlašić/

Nije puno prošlo od finala doigravanja za prvaka Hrvatske, Marko Kuraja je s Olmissumom prethodno zaustavio u polufinalu Squarea, ali, iako je omiški sastav imao prednost domaćeg terena i u odluci, nije uspio i Futsal Dinamo, koji je u onoj nevjerojatnoj atmosferi u prepunom Draženovom domu stigao do najvećeg uspjeha.

I sad, četiri i pol mjeseca poslije Kuraja igra opet protiv Futsal Dinama. Sad u dresu Squarea. Treće je prvenstveno kolo nove sezone. Start i Squarea, i Futsal Dinama je za pet. Tko će i hoće li netko uspjeti ostvariti i treću pobjedu u subotu navečer u Gospinom polju? To je derbi kola. Nema dileme.

- Dinamo je u te četiri utakmice finala bio bolji. Da, nije puno prošlo od finala, ali meni je draže sjetiti se doigravanja od prije dvije sezone kad sam sa Squareom izbacio Dinamo u četvrtfinalu – razvukao je osmijeh Kuraja, reprezentativac. Dakle, prošlu sezonu u dresu Olmissuma, sad opet u dresu Squaea, a non stop u dresu reprezentacije.

I kad je spomenuo to četvrtfinale doigravanja u proljeće 2022. godine, oglede s Futsal Dinamom, ne može se zaboraviti majstorica, treća utakmica, tko će u polufinale, ne zaboravlja se kako je svojim potezima podigao sve navijače ‘crveno plavih’ sa svojih mjesta, kako je doživio ovacije. Prvo kako je iskoristio grešku u obrani Dinama, okrenuo sve i pogodio za 2:0 u 4. minuti, a onda onaj veleslalom u 16., projurio je i prošao pored svih Dinamovaca, koji su bili u to  trenutku u igri, ‘zavaljao’ i vratara Antu Piplicu, te poslao loptu u mrežu - 3:2. Finulo je 5:3. 

- Možda je to moja najbolja utakmica – istaknuo je Kuraja.

Nakon toga je odigrao dvije utakmice protiv Pule u polufinalu, nije išlo u obje, a potom je stigla vijest kako karijeru nastavlja u Olmissumu. Sad kad se nakon jedne sezone boravka podno omiške stine vratio doma, odigrao je dvije utakmice, prvo u Gospinom polju protiv Crnice, a zatim, ha, opet kod Pule, išlo je u obje, te evo opet utakmice s Dinamom.

Kakav je Dinamo ove sezone?

- Igra brzo i moderno kao i proteklih sezona, ali sad je iskusniji, i kad je takav, bolji je, ali i mi smo. Iskusniji smo, zatim, podignuli smo agresivnost, fizički dobro spremni... Slušam druge, a čujem se s mnogima, kažu kako nam daju prednost zbog domaćeg terena. Ističu kako smo prava domaćinska ekipa. 

image

Ovacije za Marka Kuraju i Square. Nitko nije ostao sjediti na svom mjestu nako što je Župljanin poslije veleslaloma pogodio za 3:2 protiv Futsal Dinama u majstorici četvrtfinala doigravanja za prvaka u sezoni 2021./22. (Square je slavio s 5:3, te izborio polufinale)

Tonči Vlašić/

Raspisali su se mediji uoči utakmice Square – Futsal Dinamo: ‘Prvak u Gospinom polju!’, ‘Derbi u Dubrovniku’...

- Početak je sezone, ali, evo, gdje god dođem, svugdje me netko pita za utakmice: Kad je? Jesmo li kompletni? Možemo li dobiti Dinamo?

Kad je utakmica, to znamo. Subota, 14. listopada u Gospinom polju od 19.30 sati. Jeste li kompletni?

- Matej Perović je ozlijeđen. Morat ćemo bez njega. Guilherme je imao malih problema, ali je i on bio na zadnjim treninzima, te će igrati. Nemamo problema s kartonima, kao ni Dinamo, koji će biti, kao i u prethodnim utakmicama bez Tihomira Novaka, koji je ovo ljeto operirao koljeno, te se oporavlja. Stoji, tek je treće kolo lige, tek je početak sezone, međutim, važna je svaka utakmica, pogotovo protiv izravnog konkurenta za vrh – naglasio je Kuraja.

Futsal Dinamo kao prvak prvi put igra u gostima. ‘Kantu‘ je podigao pred svojim navijačima, u prva dva kola nove sezone je igrao kod kuće (Olmissum 6:1 i Torcida 1:0). Square ima također šest bodova i plus šest pogodak razliku, ali je postigao više pogodaka od Dinama te vodi na prvenstvenoj tablici. Svih šest bodova ima i Novo vrijeme na trećem mjestu (pogodak razlika makarskog sastava plus 4).

Derbi u Gospinom polju sude Splićanin Edo Vulić i Zadranin Mateo Šimunov, delegat je Mario Matić iz Čilipa. 

03. svibanj 2024 12:49