StoryEditorOCM
OstaloSPORTA K‘O U PRIČI

Pali televiziju, dva dubrovačka kluba u izravnom prijenosu, kreće radost loptanja pod obručima...

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2023. - 10:45
Toni Mozara (Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje), Haron Džanković (Malonogometni klub Square), Filip Vujičić (Košarkaški klub Dubrovnik), Ante Kolunđija (Tenis klub Dubrovnik) i Doris Buzolić (Ženski odbojkaški klub Dubrovnik)Tonči Vlašić/

Kreću ovaj vikend s novom sezonom košarkašice Raguse, košarkaši Dubrovnika, odbojkašice Dubrovnika, rukometaši Ardiaeija

Prva tri sastava su kod kuće, jedino su župski ‘ratnici’ u gostima na startu nove rukometne sezone u drugom razredu. Igraju na splitskim Gripama u nedjelju, 1. listopada, u 17.30 sati protiv BM 07.

Pola sata prije, od 17 sati, u Gospinom polju počet će prvog dana listopada ogled košarkašica Ragusa i Zadra Plus. Ragusa brani naslov, duplu krunu. Uz to će igrati u Europi. Zadar Plus je novi član. Debitant u najvećem rangu. Trenerica Raguse Cvetana Matić nije imala sve igračice na okupu tijekom priprema. Kompletna, to je i dalje ekipu za nastavak svog sjajnog niza. Ove sezone dubrovačka ekipa lovi četvrti naslov prvaka za redom…

I u subotu, 30. rujna, u Gospinom polju je termin za košarku. Tad će u akciju košarkaši Dubrovnika, koji dočekuju Zabok. Vratio se Dubrovnik u najjači rang. Cilj mu je sačuvati taj status. Nakon deset godina ponovno prvoligaška košarka.

Odbojkašice Dubrovnika su drugi razred. Njihova želja je povratak u najveći. Prvi suparnik je u subotu, 30. rujna, od 19.30 sati Pula. Neće biti lako jer se smanjuje u sezoni 2024./25. Superliga s 12 na 10 klubova, te će prvak drugog razreda morati dobiti desetoplasiranu ekipu prvog razreda za izboriti elitu.

image

Lina Strilić (Ženski košarkaški klub Ragusa), Polina Car (Tenis klub Ragusa), Teo Putica (Rukometni klub Ardiaei) i Hrvoje Šijaković (Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919.)

Tonči Vlašić/

Malonogometaši Squarea su sezonu počeli prije sedam dana. Pobjedom. Dobili doma Crnicu 4:0. Sad ih u petak, 29. rujna, čeka gostovanje u Puli. Utakmica Stanoinvest Futsal Pula – Square je u izravnom prijenosu na televiziji MAXSport (20.15 sati).

Na televiziji su i vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja. Televizija Arenasport u petak, 29. rujna, od 20.45 sati, prenosi njihovo gostovanje u 3. kolu Regionalne lige kod Mladosti u Zagrebu. U nedjelju, 1. listopada, čeka ih novo gostovanje. Igraju u Rijeci protiv Primorja EB (18 sati).

Nogomet? Četvrti rang, na Lapadu GOŠK Dubrovnik 1919. protiv Zagore u subotu, 30. kujna (16 sati), pokušava doći do prvih bodova. Kolo je sedmo. Tenis? Na terenima u Uvali Lapad domaćin Prvenstva Hrvatske za igrače u kolicima, a u Gospinom polju se igra Masters za mališane do 10 godina.

01. svibanj 2024 07:14