StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKA REGATA

Orsanovac u konkurenciji 95 ‘optimista‘ u tri od šest jedrenja u TOP 10, zlata otišla Splitu i zadarskom Uskoku

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2023. - 14:09

Jedno jedrenje u petak, sva tri u subotu, i već nakon što je drugog dana održan drugi plov, ukupno treći, bilo je jasno kako se ove godine neće dogoditi kao prošle - ‘uzalud vam trud svirači’. Regata je već tad bila valjana, ali nastavilo se dalje jer za razliku od prvog dana vjetar drugog dana nije nestao. U nedjelju, posljednjeg trećeg dana Dubrovačke regate, kriterijske regate za klasu ‘Optimist’, održala su se još dva. Ukupno šest, te je svaki od ukupno 95 mališana, koliko ih je nastupilo u Dubrovniku, moglo odbaciti svoj najslabiji rezultat.

Potom se računalo, tko ima najmanje negativnih bodova, a to je bio Marko Barišić iz Jedriličarskog kluba Split, koji je u prva dva plova bio sedmi, a potom nanizao četiri pobjednička postolja. Tri puta je bio treći, a u prvom nedjeljnom plovu prvi. Ukupno 17 bodova (7+3+3+1+3), bod ‘više’ od Bepa Duplančića iz splitskog Labuda, kojem se odbacilo deseto mjesto u četvrtom plovu. Duplančić je bio šesti u prvom, četvrti u drugom i šestom, te drugi u trećem i petom. I bronca je otišla u Split. Zoran Jakić, član Splita, bio je jedini koji je pobijedio u dva plova, prvom i zadnjem, ali deseti u drugom, diskvalifikacija u trećem, petnaesti u četvrtom i četvrti u petom, te je imao 31 ‘bod’.

image

Zoran Jakić (Split) - jedini koji je uspio slaviti u dva plova, na kraju treći na Dubrovačkoj regati

Tonči Vlašić

U konkurenciji djevojčica slavila je Lucia Zoe Jakić iz zadarskog Uskoka, koja je bila u ukupnom poretku deseta (78 ‘bodova’, najbolji plasman je ostvarila u petom plovu kad je bila peta), druga je Valentina Jelić iz splitskog Mornara, koja je imala 15 ‘bodova’ više od pobjednice. Bronca je pripala Tonki Car iz Uskoka (98 bodova).

U konkurenciji natjecatelja do 12 godina prvi Branko Muštra (Split, 11. u ukupnom poretku, 81 bod), drugi Antonio Žuvela (Zvir, 15. u ukupnom poretku, 101), a treći Maroje Morozin (Šibenik, 21. u ukupnom poretku, 127), u konkurenciji djevojčica do 12 godina prva Andrea Bralić (Uskok, 31. u ukupom poretku, 170), druga Gabrijela Ćesić (Split, 48. u ukupnom poretku, 219), a treća Vita Marinović (Split, 55. u ukupnom poretku, 237).

Maroje Grgić je najuspješniji Orsanovac – 19. mjesto u ukupnom poretku (125). Za svaku pohvalu je jedno pobjedničko postolje (treći u prvom plovu), tri plasmana u TOP 10 (peti u trećem, a deveti u petom plovu), zatim i dvanaesto mjesto u drugom plovu. Šteta što je dva puta bio bez plasmana (diskvalifikacija), četvrti i šesti plov...Drugi najbolji Orsanovac je bo Marin Pamuklić na 32. mjestu (173), zatim 35. Borna Klečak (180), 36. Marino Jozović (184), 40. Marko Vladić (196)...

Organizator Dubrovačke regate bio je Jedriličarski klub Orsan.

08. svibanj 2024 23:53