StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Opet plus pet Omble, čekala je dugo, dugo, a sad je opet krenula. Hajduku to, naravno, nije bilo drago

Piše Tonči Vlašić
13. veljače 2022. - 18:16

Čekala je Ombla unatrag osam dana čak osam utakmica na novu pobjedu u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Sezonu je potvorila s četiri pobjede, a onda osvojila samo 3 od 24 moguća boda u idućih osam kola. Dočekala prošlo kolo pobjedu, dobila s 9:4 Bačvice u Splitu, a sad novi uspjeh. Nova plus pet pobjeda - sa 7:2 je svladala splitskog Hajduka u Gospinom polju.

Niko Vlahušić je prvi pogodio mrežu splitskog sastava, i to u 4. minuti. Maro Kalauz je potpisao 2:0 u 7. minuti, zatim dva pogotka za redom Dominika Gustina, 13. i 16. minuta, pa za 5:0 je pogodio Hrvoje Bogdanović u 26. minuti,. Nakon toga je Hajduk pogađao - Josip Zeljković u 28. i Dujo Marić u 31. minuti. Ali, imala je Ombla i na to odgovor – drugi pogodak Mara Kalauza, koji je za 6:2 naciljao u 36. minuti, a konačni rezultat postavio je u posljednjoj, 40. minuti Leo Bogdanović, koji je s 15 pogodaka prvi strijelac Omble, a peti strijelac lige. Toni Legčević iz Trogira s 27 pogodaka je na vrhu liste strijelaca, dva manje je postigao Milan Družijanić iz Torcide.

Pod vodstvom trenera Mateja Gaće pobjedu protiv Hajduka izborili su osim strijelaca i Marko Ilić, i Ivo Vlahušić, i Ivan Milić, i Tomislav Leho, i Josip Tomičić, i Andro Drašković, i Mateo Vodopić.

Ombla je sa šest pobjeda, tri remija i pet poraza na petom mjestu. Ima 21 bod na svom kontu, bogatiji su samo Torcida i Split, koji imaju po 33 boda, Trogir s 27 bodova i Kijevo s 24 boda.

U 15. kolu Ombla je gost Mejaša, koji imaju 16 bodova i utakmicu manje.

01. svibanj 2024 17:05