StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Opet kući pjevajući, ovaj put iz grada alkara: Ženski odbojkaški klub Dubrovnik u sriduuuu!

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2023. - 21:44

Dobile su HAOK Zagreb usred Zagreba, nakon tri mjeseca dočekale novu prvenstvenu pobjedu, treću ukupno, a tri dana nakon trijumfa u glavom gradu s kojim su pobjegle sa začelja, novi povratak kući pjevajući. Odbojkašice Dubrovnika su dobile i zaostalu utakmicu u Sinju protiv istoimenog domaćina, protiv ekipe koja se bori za prve četiri pozicije, koje donose razigravanje za najveći rang. Sinj – Dubrovnik 1:3!

Četvrta pobjeda Dubrovnika, koji je priželjkivao u Sinju dobiti jedan set, koji se nadao kako bi bilo lijepo osvojiti dva seta i tako zaraditi novi bod, a on se vraća sa sva tri. Prvi set je dobio u produžetku s 26:24, u drugom je domaćin bio bolji (25:17), ali u trećem Dubrovnik baš uvjerljiv (25:14) i onda bitka, hoće li dubrovačka ekipa do velike pobjede, ili će Sinj izboriti bod, te odvesti meč u peti, odlučujući set. Dubrovnik je dobio četvrti set s 25:20. Bilo je u cijelom meču uspona i padova, jedna ekipa zareda s pet poena, potom druga, ali više puta je to uspjelo Dubrovniku, koji je i dalje predzadnji, deseti. Sad s 13 bodova, pet više od zadnjeg Zadra, koji ima utakmice manje, ali ima samo bod manje od sedme Pule (utakmice manje), te Drenove i HAOK Zagreba.

ŽOK DUBROVNIK U SINJU

Pod vodstvom trenera Leonarda Barića pobjedu u Sinju Dubrovnik je izborio u sastavu: Mia Obradović, Lucija Svetac, Hana Dilberović, Nina Jakić, Manuela Karač, Laura Prkačin, Mia Vukas, Marija Kristić, Doris Buzolić, Ivana Bupić, Ema Šušić, Nika Hajdić, Gabriela Stipanović i Iva Maslać.

Utakmica Dubrovnik – Drenova igra se u subotu, 4. ožujka, u Gospinom polju s početkom u 19 sati.

U subotu u Gospino polje stiže Drenova, zatim Dubrovnik ide u Pulu, pa dolazi Zadar. Samo zadnji ispada. Prvo što se gleda, kad se bude odlučivalo tko je na kojoj poziciji, je broj pobjeda, a Dubrovnik sad ima četiri, kao i Drenova i HAOK Zagreb. Pula ima pet, a Zadar dvije.

Zadnje dvije utakmice Dubrovnika su posebna priča. Nakon pobjede kod HAOK Zagreb morao je zbog vremenskih neprilika, snijega, lošeg vremenu, ostati u Zagrebu. Vratio se tek jučer, u utorak poslijepodne, a u 20 sati su dubrovačke odbojkašice već bile u dvorani na treningu. Jutros su trenirale uoči puta u Sinj. Krenule su u 13 sati. Opet ih je na putu pratilo loše vrijeme. Došle su u Sinj. Igrale i pobijedile.

26. travanj 2024 20:25