StoryEditorOCM
OstaloBOKS

Opet je ruka u zraku člana Dubrovnika – nakon povijesne pobjede Davida Žakule sad slavi Ante Klinac!

Piše Tonči Vlašić
15. svibnja 2023. - 11:03

Prije malo više od godinu dana udarili su temelje kluba, sve je počelo kad je Ukrajinac Sergej Vakeryna dogovorio suradnju s tad glavnim čovjekom Ultimate fight kluba Gladiator Marom Perakom, te odlučio svoju trenersku karijeru, koju je izvan granica svoje države počeo 2014. godine, nastaviti u Dubrovniku. Nakon jedanaest mjeseci rada grad Dubrovnik se vratio poslije gotovo sedam desetljeća na boksačku kartu svijeta.

Debi je Boksački klub Dubrovnik imao u veljači ove godine u Hrvatskoj amaterskoj ligi. Na natjecanju koje je održano u Boksačkom centru na zagrebačkom Velesajmu, ostalo je zapisano, nastupio je s jednom boksačicom (Iva Cetinić) i tri boksača (Maroje Žuvela, David Žakula i Ante Klinac), te ostvario pobjedu i tri poraza.

Tad je sudac podigao ruku u zrak Žakule, koji je tako ostvario povijesnu prvu pobjedu za dubrovački klub.

Gotovo tri mjeseca nakon debija, novi nastup Dubrovnika. Opet su nastupili Cetinić i Klinac, te prvi put Leonardo Mihajica. Trebala je debi imati i Dolores Mirković, ali je u zadnji tren ostala bez protivnice.

Iva i Leonardo su imali dosta iskusnije protivnike, ali su skupili su vrijedno iskustvo. Ante je upisao pobjedu, svoju prvu, te smo i ovaj put osvojili bodove za klub – pohvalio se dubrovački klub nakon svog drugog nastupa u Hrvatskoj boksačkoj ligi.

Klinac je u dvorani u Balama kraj Rovinja svladao Josipa Duvančića iz splitskog Marjana u kategoriji do 75 kilograma u konkurenciji mlađih seniora. Iduće natjecanje Dubrovnik će imati već za mjesec dana kad je Split domaćin zadnjeg kola Hrvatske boksačke lige.

14. travanj 2024 11:55