StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

Opet je najbolja, opet je i s klubom na postolju, a u pojedinačnoj konkurenciji nije jedina članica Dubrovnika s medaljom oko vrata

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2022. - 10:24

Tea Faber je uzela novi naslov državne prvakinje, nije jedina s grbom Atletskog kluba Dubrovnik na pobjedničkom postolju državnog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji, a dubrovački klub je opet dotrčao do ekipne medalje.

Sve to uspjela/li je/su na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, koje je u organizaciji Atletskog kluba Sljeme održano na Medvednici, ujedno 23. Sljemenskom maratonu.

Faber je stazu od 42 kilometra s ukupnom visinskom razlikom od 1740 metara istrčala za tri sata, 52 minute i 36 sekundi, više od 22 minute brže od Veronike Jurišić, članice Sljemena (četiri sata, 14 minuta i 55 sekundi), dok je bronca pripala također Dubrovniku, a do nje je stigla Helena Gleđa s vremenom od četiri sata, 18 minuta i 26 sekundi.

Sljeme je uzelo ekipno zlato, kad se zbrojilo vrijeme tri njene najbolje članice imalo je samo minutu i 34 sekunde bolji nastup od Dubrovnika čije je boje uz Faber i Gleđu branila Maja Perišić, koja je s vremenom četiri sata, 52 minute i 59 sekundi bila deveta u konkurenciji 18 natjecateljica.

Faber je šesti put u karijeri državna prvakinja. Prošle sezone je osvojila ukupno jedanaest medalja s državnih prvenstava (devet pojedinačnih i dvije ekipne). Sad je izjednačila taj svoj najbolji učinak, a do kraja godine (sezone) ima još državno u krosu, maratonu, te na 10 kilometara!

19. travanj 2024 02:59