StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI PRIJELAZNI ROK

Opet je Jukić trener ‘crveno plavih‘! Opet je Tomšić kondicijski, ali opet ima odlazaka igrača iz Gospina polja...

Piše Tonči Vlašić
4. lipnja 2024. - 17:47
Mateo Kljunak i Ivo Jukić, bivši reprezentativni vratar sa 119 nastupa za Hrvatsku - u sezoni 2020./21. bili su suigrači u AFC Universitasu

Bio je Ivo Jukić u igri za trenera Squarea i prije, potom je stigao Marin Jukić, koji je odveo ‘crveno bijele’ protekle sezone do povijesne prve jedinice u doigravanju za prvaka, a zbog čega je navijački puk živio u nadi kako će ‘crveno plavi’ drugi put u povijesti igrati u finalu prvenstva, i ne samo to, već kako će prvi put otići do kraja.

Ali, nije išlo protiv Olmissuma, koji je bio koban i u kupu. Od njega je Square izgubio polufinale kupa kad je završni turnir bio u Gospinom polju, od njega je poražen u polufinalnoj seriji na tri pobjede, i to nakon što je dobio kod kuće prvu utakmicu. Dva dana poslije izgubio je drugu kod kuće nakon čega je trebao uzvratiti ‘zeleno plavima’ u njihovom Ribnjaku. Kako se to nije dogodilo, tu je bio kraj sezone.

Otišao je sad Marin Jukić, te preuzeo splitsku Torcidu, te su u Gospinom polju opet okrenuli broj Iva Jukića. Dogovorili su se. On je novi trener Squarea. Ivan Tomšić, koji je bio pomoćnik i kondicijski trener, ostaje u toj ulozi i dalje.

image

Ivan Tomšić i Pero Antolović
 

Tonči Vlašić/

Ivo Jukić je bivši reprezentativni vratar, on je bio na vratima kad je Hrvatska pod vodstvom Mata Stankovića ispisala povijesni uspjeh, polufinale EURA 2012. godine, kad je Dario Marinović bio srebrna kopačka prvenstva. Kad je Ivo Jukić zaključio igračku, počeo je trenersku karijeru. Na zalasku karijere dijelio je u AFC Universitasu svlačionicu s Mateom Kljunkom, igračem Squarea.

U njegovom osobnom trenerskom kartonu stoji kako je tri godine bio voditelj Akademije FC Split Tommy i trener U21 ekipe, koja je bila prvak Hrvatske. To isto je radio u AFC Universitas, a stiže iz Italije, gdje je vodio Atlantu Grosseto.

- Raduje me dolazak u Dubrovnik i povratak u našu ligu. Bilo je dosta ponuda da ostanem u Italiji, ali s upravom Squarea je sve dogovoreno jako brzo i već radimo na slaganju ekipe za iduću sezonu – rekao je Ivo Jukić.

Otišla su tri stranca, oba Brazilca, Guilherme dos SantosDjaelson Cavalcante Alves Filho, te finski reprezentativac Lassi Lintula. Otišao je sad i mali iz Grada, Matej Perović. Vratio se doma u ljeto 2021. nakon sezone igranja za Alumnus, prije toga je bio pošao nakon polusezone za ‘crveno plave’ u Omblu. Zadnje dvije sezone u Squareu nije imao sreće s ozljedama. Ove je otpao već u 2. kolu, na gostovanju u Puli. Sudjelovao u dvije startne pobjede (Crnica i Stanoinvest Pula), te do kraja, nažalost, nije uspio pomoći.

- Nakon 3 godine došlo je vrijeme za neke nove sportske izazove. Bilo je jako lijepih trenutaka, ali i onih teških i u takvim trenutcima posebno bih se zahvalio suigračima na podršci i razumijevanju. Htio bih se zahvaliti također svim ljudima koji vole Square i trenerima koji su me vodili kroz ove tri godine. Squareu želim puno sreće u nadolazećoj sezoni – rekao je Perović, koji je dres prve momčadi Squarea nosio ukupno 59 puta i postigao 8 pogodaka.

image

Matej Perović

Tonči Vlašić/

Novi trener je već najavio kako već slaže ekipu za iduću sezonu. Vjerojatno će mu prva želja biti zadržati udarne igle, reprezentativce Marko Kuraja i Maro Đuraš, koje bi konkurencija vrlo rado vidjela u svojim redovima. I ne samo njih dvojicu.

Hoće li Square uspjeti i ovo ljeto složiti momčad koja će se moći boriti za trofeje?

15. lipanj 2024 21:55