StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Održan ždrijeb, Iva Oberan još ne zna prvu suparnicu, Mateo Semiz: ‘S obzirom kako je na SP-u prvih četrnaest sa svjetske rang liste...‘

Piše Tonči Vlašić
7. svibnja 2023. - 11:06

Iva Oberan je slobodna na startu Svjetskog seniorskog prvenstva, koje se idući tjedan održava u Dohi. Čeka u 2. kolu kvalifikacijske skupine ‘B‘ bolju iz borbe u kojoj se sastaju Nadia Matchiko Guimendago, 26-godišnja reprezentativka Srednjoafričke republike i 22-godišnja Kosovarka Laura Fazlizu, aktualna mlađe seniorska prvakinja Europe i seniorska doprvakinja Europe, koja je 2019. bila treća na juniorskom prvenstvu svijeta.

U njenom dijelu ždrijeba je 35-godišnja Brazilka Ketleyn Quadros, četvrta sa svjetske rang liste, vlasnica olimpijske bronce iz Pekinga 2008., prije dvije godine prvakinja Južne Amerike (s njom se može susresti u 3. kolu), zatim peta sa svjetske rang liste, 23-godišnja Poljakinja Angelika Szymanska, koja je ove godine bila treća na Grand Slamu u Parizu i Tbilisiju (eventualno u četvrtfinalu).

U kategoriji do 63 kilograma je ukupno 46 judašica. 

- S obzirom kako je prvih četrnaest sa svjetske rang liste na SP-u, nastupit će dvadeset i dvije od dvadeset pet najboljih, ždrijeb je očekivano težak. Nekoliko puta sam istaknuo, a sad ću ponoviti. Ni njenoj konkurenciji nije drago vidjeti Ivu u svom dijelu ždrijeba. Iva je, najvažnije, spremna. Putujemo u ponedjeljak. U srijedu, 10. svibnja, na rasporedu je njezina kategorija - rekao je trener Mateo Semiz.

Prva je na svjetskoj rang listi, ujedno prva nositeljica SP-a, Britanka Lucy Renshall, dok je 22-godišnja judašica Župe dubrovačke na 25. mjestu svjetske rang listi.

26. travanj 2024 15:24