StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Odluka donesena, hita Libertas Marinkolor prema novom naslovu prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2023. - 11:54

Oglasio se Hrvatski stolnoteniski savez, donio očekivanu odluku nakon što je varaždinski StaRR dva puta propustio utakmice HEP Super lige, najvećeg ranga. Dolazio je na mečeve u Zagreb i Pulu, želio je igrati s igračem koji nije imao pravo nastupa, a kad mu to nije dozvoljeno, napustio je dvoranu. StaRR je tvrdio kako je u pravu. Ipak je ispalo kako nije, te su te obje utakmice za njega izgubljene, a izgubio je i bod koji se dobije za poraz, te mu svaki ovaj poraz vrijedi poput dva. Naime, za pobjedu se dobiju dva boda, dok poraz donosi jedan. On nije dobio ni jedan.

StaRR je bio lider prvenstva uoči tih utakmice u Zagrebu i Puli, bio je bez greške, imao je pobjedu viška u odnosu na branitelja naslova, Libertas Marinkolor, a uz to je taj kapital izborio upravo pobjedom u Gospinom polju u prvom dijelu sezone. ‘Pituri’ su nakon toga za cilj imali dobiti sve utakmice do gostovanja u Varaždinu, te na terenu velikog rivala pokušati uzvratiti, i obraniti naslov. Priželjkivali su kako bi StaRR mogao ipak negdje do njihovog novog ogleda napraviti krivi korak, upravo na tim utakmicama u Zagrebu, te Puli, a gdje je on u prvom dijelu uspio izvući pobjede.

I sad, nakon svega i sad nakon odluka vodstva lige, Libertas Marinkolor je na vrhu s 13 pobjeda i spomenutim jednim porazom, ima 27 bodova, a StaRR je pao na drugo mjesto. Ima i on 13 pobjeda, ali sad dva poraza, i kako nije dobio po bod za poraz, ima unatoč odigranoj utakmice više – bod manje od ‘Pitura’. Prevedeno, ovo je situacija kao da StaRR ima četiri poraza.

Dakle, uoči zadnjih šest utakmica sezone ‘Pituri’ imaju tri pobjede više u odnosu na StaRR, te hitaju prema svom trećem u nizu, a četvrtom ukupno naslovu prvaka Hrvatske. 

26. travanj 2024 21:14