StoryEditorOCM
OstaloFIFA POTVRDILA |

ODGOĐENO SVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO U LITVI Zna se novi termin završnice, ali Hrvatska još ne zna kad igra

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2020. - 22:53
Odgođeno je Svjetsko malonogometno prvenstvo, koje se trebalo igrati od 12. rujna do 4. listopada 2020. godine u Litvi.

- Novi termin je od 12. rujna do 3. listopada 2021. godine - objavila je FIFA, međutim, još nije objavila termine neodigranih kvalifikacija. U Europi je ostalo da se odigraju dodatne kvalifikacije u kojim se sastaju naša reprezentacija i Češka, te Srbija i Finska. Uspješniji iz svakog para igrat će na SP-u. 

Podsjetnik, sa Česima su naši trebali igrati 9. i 12. travnja, prvu kod kuće, a uzvrat u gostima. Naravno, nije se igralo zbog situacije s koronavirusom. Do danas je poznato 13 od 24 sudionika Svjetskog prvenstva (plasirali su se Egipat, Maroko, Angola, Brazil, Venezuela, Argentina, Paragvaj, Salomonski otoci, Kazahstan, Španjolska, Rusija i Portugal, dok je Litva kao domaćin bila lišena igranja kvalifikacija).

Hrvatska je prošla dva kruga kvalifikacija. Nije uspjela iz drugog kruga izravno na SP, ali je ostala na životu zauzevši u svojoj skupini elitne runde europskih kvalifikacija drugo mjesto. Isto vrijedi za Češku, koja nam je suparnik, te za Srbiju i Finsku.

Kvalifikacije se još nisu odigrale u Aziji, te na američkom kontinentu, srednjoj i sjevernoj Americi.

image
Svjetsko malonogometno prvenstvo - Litva 2020.


Na proteklih osam Svjetskih prvenstava Hrvatska je igrala samo jednom, i to na četvrtom SP-u, koje je 2000. godine održano u Gvatemali (Hrvatska je zauzela peto mjesto). Brazil je s pet naslova najuspješnija reprezentacija, Španjolska je osvajala naslov 2000. i 2004. godine, a aktualni prvak je Argentina, koja je slavila 2016. godine.
20. travanj 2024 04:28