StoryEditorOCM
OstaloDRUGA EKIPA POPUT PRVE

Odbojkašice Dubrovnika II kući pjevajući s pokalom pobjednika i zlatnim medaljama, sezonu zaključile bez poraza!

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2024. - 22:46
ŽOK Dubrovnik II - pobjednik Druge HL-jug (gornji red s lijeva, trenerica Marina Radić, Mia Vukas, Ivana Bupić, Nika Čupić, Brigita Prkoča, Anamarija Mrakić, Gabriela Rizzi, Josipa Drobac, Nika Stražičić i Petra Oberan, donji red: Lana Vreća, Ena Vranješ, Luna Županović, Petra Kulaš, Petra Rajčević, kapetanica Laura Prkačin, Nikoleta Vukas, Nika Vuletić Vukasović i Lucija Svetac).

Dubrovnik je i na posljednjem, četvrtom turniru Druge hrvatske lige – regija jug, dobio sva tri suparnika u ligi, te sezonu u četvrtom rangu zaključio bez poraza, sa čistih 12/0! 

Tko je najbolji na drugoligaškom jugu, svi ističu, znalo se već nakon prvog turnira, a najbliže Dubrovniku u dvanaest utakmica na kraju nije došao drugoplasirani Benkovac, već treće Bibinje, koje su jedine uspjele protiv njega osvojilo set, i to sad na zadnjem turniru, koji je odigran u Benkovcu. Zadnje, četvrto mjesto zauzela je Mladost 2000. iz Knina.

Pod vodstvom trenerice Marine Radić ekipa Dubrovnika II je na posljednjem turniru dobila domaćina, Benkovac te Mladost 2000. s po 2:0, a Bibinje s 2:1, igrajući u sastavu: Mia Vukas, Ivana Bupić, Nika Čupić, Brigita Prkoča, Anamarija Mrakić, Gabriela Rizzi, Josipa Drobac, Nika Stražičić i Petra Oberan, Lana Vreća, Ena Vranješ, Luna Županović, Petra Kulaš, Petra Rajčević, kapetanica Laura Prkačin, Nikoleta Vukas, Nika Vuletić Vukasović i Lucija Svetac.

Uspjehu su, igrajući na tri prethodna turnira, doprinijele još Karla Krešić, te Matea Vuletić.

I tako druga ekipa Dubrovnika je prva, podigla je pokal i dobila zlatne medalje. Uskoro će i prva ekipa Dubrovnika učiniti isto u drugom rangu nakon čega je čeka finale sezone, razigravanje s desetim iz najvećeg ranga za mjesto iduće sezone među deset najboljih u državi, u Super ligi.

02. svibanj 2024 06:01