StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

‘Nuno‘ nije imao sreće, naletio na Antuna Račića, zapeo potom u ogradu, Župljanin pobjedom stigao do borbe za pojas prvaka!

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2023. - 20:52

Nakon Konavljanina Ante Delija, ponajboljeg MMA hrvatskog borca, koji je u svojoj 29. profesionalnoj borbi rano jutros ostvario 24. pobjedu, bio je bolji u Atlanti od domaćeg borca, Amerikanca Greeanea, niti 15 sati poslije, s ove strane ‘bare‘, u Europi, u njemačkom Oberhausenu, slavio je i najbolji hrvatski borac u nižim kategorijama, Župljanin Antun Račić. 

U svom debiju u Oktagonu Račić je u svojoj 40. profesionalnoj borbi u karijeri stigao do 28. pobjede uz jednu borbu bez pobjednika. Bio je bolji od Brazilca Josivalda Coste Araujoa 

Župljanin je dominirao na početku borbe, a 34-godišnji Brazilac, kad je pred kraj prve runde pokušao ubaciti noge ispred glave Račića, zapeo je s prstima lijeve noge za ogradu kaveza nakon čega je došlo do prekida. Pokušao je ‘Nuno‘ nastaviti, ali je potom svojim trenerima objasnio kako ipak ne može, kako je ozljeda ozbiljna. Nakon toga je upitan od suca može li nastaviti borbu, a kad je odbio, sudac je proglasio kraj borbe. Potom se suci proglasili pobjedu Račića. 

Costa je krivicu pokušao svaliti na suca, kao on je kriv kad mu je pokušao izvući prste, te ga je tad ozlijedio…

Račić je u najavi borbe istaknuo, ostvarim li pobjedu, iduća borba je za naslov. Vlasnik pojasa prvaka Oktagona u bantam kategoriji je Jonas Magard, koji ima 15 pobjeda i 5 poraza. 

Nakon pobjede Župljanina upravo je Magard, 31-godišnji Danac, ušao u kavez, te bacio rukavicu. Borba će biti, objavila je organizacija, 28. srpnja. Magard ima 14 pobjeda i 5 poraza, dobio je zadnje tri borbe…

Račić je bio prvak KSW-a. Nema puno boraca koji se mogu pohvaliti kako su u karijeri osvajali pojas u dvije organizacije!

05. svibanj 2024 01:22