StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Novo pobjedničko postolje za Petrunjelu Pavić, članicu Dubrovnika 1966. i hrvatsku reprezentativku

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2023. - 13:56

Petrunjela Pavić je osvojila broncu na European Openu u Sarajevu u kategoriji do 78 kilograma. Pod vodstvom trenera Matea Semiza judašica Dubrovnika 1966. i hrvatska reprezentivka bila je uspješna na startu protiv mađarske reprezentativke Nikolett Sagi, a nakon što je poražena od Jovane Peković iz Crne Gore i nije uspjela izboriti finale, svladala je u borbi za broncu Milicu Cvijić, reprezentativku Srbije.

Peković je u finalu dobila Britanku Emmu Reid, prvu nositeljicu, koja je u polufinalu svladala Vicky Verschaere iz Belgije, a koja također, kao i Pavić, glavni grad Bosne i Hercegovine napušta s broncom oko vrata.

Drugog ujedno posljednjeg dana European Opena nastupila je još jedna članica Judo kluba Dubrovnik 1966., Anđela Violić, koja je bila uspješna na startu natjecanja u kategoriji do 70 kilograma. Svladala je domaću predstavnicu, Elmu Poprženović. Nakon toga je izgubila od Maye Kogan iz Izraela, a potom u repasažu i od njemačke reprezentativke Friederike Stolze, te je zauzela sedmo mjesto. Zlato je u kategoriji do 70 kilograma izborila Alina Lengweiler iz Švicarske.

Ukupno su tri članice Dubrovnika 1966. nastupile ovaj vikend u Sarajevu. Prvog dana Bruna Bilić je poražena na startu kategorije do 57 kilograma od Romi Dori, reprezentativke Izraela, koja je na kraju osvojila brončanu medalju.

European Open u Sarajevu okupio je 238 judoka iz 30 država s četiri kontinenta.

06. svibanj 2024 11:12