StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Nove četiri pobjede Borne Butijera, ostavio je u Teplicama 70 judaša iza sebe u kategoriji, Stjepo Roko: ‘Rezultat za svaku pohvalu!’

Piše Tonči Vlašić
9. travnja 2023. - 16:32

Novi lijep rezultat Borne Butijera. Na Europskom kadetskom kupu u češkim Teplicama izborio je četiri pobjede, ostvario plasman. Na kraju sedmi u konkurenciji ni manje, ni više nego 78 judaša u kategoriji do 81 kilogram.

Nastup u Teplicama, koje su okupile ukupno 920 judoka iz 39 država, član Dubrovnika 1966. i hrvatski reprezentativac otvorio je pobjedom protiv Mađara Barnabasa Salamona nakon čega je poražen od Turčina Emira Selima Arija. U repasažu je trebao niz od četiri pobjede za doći u borbu za medalju, a pet pobjeda za redom za broncu. Nanizao ih je tri. Redom, dobio je Billija Schweigera iz Njemačke, Mathea Gozitachvilija iz Francuske i Borisa Rutivića iz Srbije. U četvrtoj borbi u repasažu poražen je od Brazilca Lucasa Ribeira.

- Tri od četiri pobjede, koliko je ostvario u Češkoj, dobio je iponom. Od Nijemca je bio bolji na tri shida. Od predstavnika Turske izgubio na ipon, a od Brazilca s dva wazarija. Pružio je odlične borbe. U tri borbe koje je dobio iponom bio je dominantan. U svakoj je suparnika bacio različitom tehnikom. Ostaje žal što nije uspio doći do medalje, međutim, Borna je iza sebe ostavio sedamdeset natjecatelja. Europski kup u Teplicama je jedan od TOP 5 kadetskih turnira, te ostvariti plasman u takvoj konkurenciji je rezultat za svaku pohvalu – rekao je trener Stjepo Roko.

image

Trener Stjepo Roko

Butijera u planu ima idući mjesec nastup na Europskom kadetskom kupu u Poljskoj, u Bielsko Biali. Svojim rezultatima osigurao je već nastup na oba velika natjecanja ove godine, Europskom prvenstvu, koje je od 22. do 25. lipnja u Coimbri, Portugalu, te na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 23. do 27. kolovoza održati u Zagrebu.

- Treći put je Borna ostvario plasman na Europskom kadetskom kupu. Vrhunski rezultat. Šteta što nije uspio doći do medalje, ali učinit ćemo sve kako bi na Europskom prvenstvu to uspjeli – poželio je Roko.

Butijeru je ovo bio četvrti nastup na Europskom kadetskom kupu. Samo u Napulju nije uspio ostvariti plasman. Osim Teplica po dobru će pamtiti i Gyor, te Zagreb.

01. svibanj 2024 14:15