StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Nisam došao ovdje da bi se doma vratio modar - javio se iz Atlante Ante Delija. S trenerom gledao prijenos iz Rotterdama: Bio je poseban osjećaj!

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2023. - 21:46

Stipe Drviš i on nisu trebali izlazit iz hotela, te tražiti gdje će u Atlanti gledat prijenos nastupa ‘Vatrenih’ protiv Nizozemske u Rotterdamu u polufinalu UEFA Lige nacija. Mogli su ostat u svom hotelu.

- Od 40-ak televizijskih kanala, koliko ih imamo u izboru, tri sportska, a jedan od njih je prenosio utakmicu. Velika pobjeda, te sjajna atmosfera. Ne pamtim da sam gledao jednu utakmicu, a da se non stop u prijenosu čula pjesma naših navijača. I to se baš čula. Bio je jedan poseban osjećaj gledat prijenos – javio se s one strane ‘bare’ Ante Delija, aktualni prvak PFL-a, vlasnik pojasa u teškoj kategoriji.

Čeka ga sad prva borba (n)ove sezone. Prvu protiv Yorgana de Castra je morao propustiti zbog ozljede, a sad mu je suparnik u 2. kolu Amerikanac Maurice Greene, bivši UFC-ov borac.

- Greene ima u UFC-u četiri pobjede i četiri poraza. Žilav. Visok. Udarač. Mislim kako sam fizički jači od njega. To bi mi trebalo donijeti prednost – kaže Delija.

Praznovjerje je kod sportaša normalna stvar. Rituali su različiti. Legendarni Goran Ivanišević je Wimbledon osvojio 2001. u istim bječvama, prao ih je nakon svakog meča, te spremao za idući. Čitav turnir je odigrao, priznao je, sa samo dvije majice. Ostale nije želio oblačiti.  

- Hahaha, nisam praznovjeran. Nemam nikakav ritual.

Delija sad kreće od nule. Može li u 2. kolu nadoknaditi zaostatak jer nije nastupio u 1. kolu te se plasirati u završnicu, ostati u igri za naslovom.

- Ako ga dobijem u prvoj ili drugoj rundi, on ima 5 bodova iz 1. kola jer je u drugoj rundi svladao Brazilca Marcela Nunesa, onda ću biti bolji od njega. Naravno, želja je da to bude u prvoj rundi, da osvojim svih šest bodova, a kako sam ja borba večeri, dosta toga će biti jasnije uoči mog nastupa, koliko je tko od ostalih skupio – kaže Konavljanin.

Priredba je u Overtime Elite Areni u Atlanti.

- Lani sam se borio u toj dvorani. Shelton Graves mi je bio suparnik. Pobijedio sam ga.

I otišao do kraja. Kako se osjeća branitelj naslova, je li osjeća dodatni pritisak?

- Prošle godine mi je ‘pucala glava’, hoću li uspjeti. Baš je bilo teško. Koje olakšanje kad sam uspio. Sad toga nema, a ne znam reći je li to dobro ili ne? Naravno, motiviran sam i dalje. Pa nisam došao ovdje, niti sam naporno radio i pripremao se za borbu da bi se doma vratio modar – kazao je Delija.

S njim i trenerom Stipom je i Japanac, stanovnik Zagreba, Satoshi Ishii.

- Ishii je prva zamjena. Ukoliko netko odustane, on će u akciju.

Ante će sigurno u akciju, i to po hrvatskom vremenu u subotu, 17. lipnja, oko 4,5 ujutro. Arena sport će izravno prenositi njegovu 29. profesionalnu borbu u kojoj lovi svoju 24. pobjedu.

image

Ante Delija slavi

7-2 U PFL-u

 Ante Delija, ‘Hodajuća nevolja‘, bio je sjajan prošle sezone u PFL-u u kojem je sezonu prije izgubio finale. Nakon toga četiri pobjede u isto toliko nastupa u 2022. godini, a u tri borbe je slavio nokautom.

Na početku sezone je mokautirao Brazilca Matheusa Scheffela, kojeg je na isti način dobio i u finalu. Delija u PFL-u ima sedam pobjeda i dva poraza u devet nastupa. 

01. svibanj 2024 22:21