StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

NESRETNO 13. KOLO NA PRVOLIGAŠKOM JUGU To se nije dogodilo u proteklih dvanaest kola

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2021. - 15:17

Trinaesto, predzadnje kolo u južnoj skupini Prve hrvatske lige bilo je nesretno za klubove Dubrovačko-neretvanske županije. Prvi put ove sezone su ostali praznih ruku, niti jedan od trojice nije uspio izboriti niti jedan bod. Metković je u derbiju kola poražen u Splitu od Sokol Orbica sa 16:10, Hajduk je izgubio u Sinju od Otoka sa 17:9, a Komolac kao domaćin u Putnikovićima s 15:11 od Imotskog.

Najvažnije, Metković je unatoč porazu i dalje drugi, a kako u zadnjem kolu dočekuje posljednji Primošten, malo tko sumnja kako neće obraniti poziciju, te s nje krenuti u doigravanje za prvaka. Metković je jedini od tri kluba iz naše županije, koji će iduće sezone igrati u najvećem rangu – formira se jedinstvena liga, Super liga u koju ulaze najbolji iz sjeverne i južne skupine. Hajduk i Komolac u tome nisu uspjeli. Bilo je to jasno i prije 13. kola.

U Splitu je Metković dobio u prvom krugu dvije discipline, kao i domaćin, Sokol Orbico. Zatim je dobio i dvije discipline na 'gumama', a domaćin jednu više, ali u zadnjem krugu Markica Dodig i ekipa su slavili u samo jednoj od četiri discipline, te su ostali praznih ruku. Metković je u derbiju kola, Sokol Orbico na trećem mjestu ima dva boda manje, igrao u sastavu: Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Dubravko Dražeta, Matko Gabrić, Đorđe Grbić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Antonio Prlaguzić, Mile Vidović i Karmelo Vučković.

Hajduk je kod Otoka gubio nakon prvog kruga sa 6:2, dobio potom prve tri discipline na 'gumama' te izjednačio rezultat, ali nakon toga samo jednu od šest preostalih disciplina. Komolac je vodio protiv Imotskog nakon prvog kruga s 5:3, a gosti su u Putnikovićima dobili zatim svih pet disciplina na 'gumama', te im je za uspjeh u zadnjem krugu trebao još samo jedan poen. Osvojili su dva te uzeli sva tri boda. Komolac je pobjedom protiv Imotskog mogao preskočiti suparnika (na kraju i Hajduka), te doći do četvrte pobjede i petog mjesta.  

image
Srećko Bajo, boćar Komolca u susretu protiv Imotskog u Putnikovićima 2020. godine za bodove u južnoj skupini Druge hrvatske lige (Komolac i Imotski su izborili plasman u veći rang)
Tonči Vlašić

Za Hajduk su u Sinju igrali Branko Ćubela, Pero Fiorović, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Damir Ilić, Miroslav Petković i Gracija Stjepčević, a za Komolac protiv Imotskog Srećko Bajo, Ante Farčić, Branko Kežić, Marko Luković, Tripo Luković, Andro Miljević, Vlaho Monković, Pero Nadramija, Maro Soko i Niko Sukno.

U Šibeniku je slavio gost. Lider Biston bio je očekivano bolji od fenjeraša Primoštena, i to s 20:6.

Poredak: 1. Biston 37 bodova, 2. Metković 27 bodova, 3. Sokol Orbico 25 bodova, 4. Otok 23 boda, 5. Imotski 15 bodova, 6. Hajduk 13 bodova, 7. Komolac 10 bodova, 8. Primošten 3 boda.

U posljednjem, 14. kolu, igraju: Metković – Primošten, Hajduk – Sokol Otrbico, Imotski – Otok, te Biston – Komolac.

26. travanj 2024 08:29