StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Neptunaši izveslali novo A finale na Jarunu, te su i zadnjeg dana 34. državnog prvenstva u igri za novu medalju

Piše Tonči Vlašić
6. srpnja 2024. - 18:59

Juniorski četverac Neptuna plasirao se u A finale. Ivan Ban, Luka Štrman, Maro Lasić i Vito Šutalo bili su drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a baš su prva dva mjesta donosila utrku za medalju na 34. hrvatskom veslačkom prvenstvu, koje se održava na zagrebačkom Jarunu.

Drugog, predzadnjeg dana prvenstva, prva je boje Neptuna u poslijepodnevnom programu branila kadetkinja Kiara Kapetanić, koja je u skifu bila četvrta u svojoj skupini repasaža, te će veslati u B finalu. U A finale su otišle tri najbolje.

Mlađi junior Đivo Bečić je u skifu bio drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, te će veslati u B finalu, dok isto nije uspjela juniorka Iva Krešić, koja je u skifu bila četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Podsjetnik, Neptun je zahvaljujući junioru Vitu Šutalu, koji je u subotu prijepodne u skifu bio drugi u A finalu, među osvajačima medalja na ovogodišnjem državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i mlađe kadete, kadetkinje i kadete, mlađe juniorke i mlađe juniore, te juniorke i juniore, a dvanaesti u ukupnom poretku klubova uoči posljednjeg, trećeg dana prvenstva.

U prva dva dana ukupno je dvadeset i pet klubova osvajalo bodove na Jarunu, a uzimajući u obzir samo juniorsku konkurenciju, Neptunaši su na visokom šestom mjestu.

image

Profesor Mladen Marinović

Tonči Vlašić/
image

Lovro Čondrić

Tonči Vlašić/

13 NEPTUNAŠA NA PH

Neptunaši, ukupno trinaest veslačica i veslača je na Jarunu, nastupaju pod vodstvom trenera Pava Bečića, Lovra Čondrića i profesora Mladena Marinovića, a s njima je i tajnik Maro Kapović

U prva dva dana tri posade Neptuna su bile u A finalu. Osim Šutala, koji je osvojio srebro, preostale dvije su na kraju zauzele peto mjesto u državi, i to Ivan Ban u skifu u konkurenciji lakih juniora, te juniorski dvojac na pariće u sastavu Luka Štrman i Maro Lasić.

17. rujan 2024 14:59