StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKO PH NA ERGOMETRU

Neptun slavi, ‘četverac‘ na postolju: Pero Mojaš i Maro Storelli, veteranski prvaci Hrvatske, Srđan Matijašević brončani, a svi oni hvale Vita Šutala!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2023. - 12:26

Četiri medalje osvojio je Veslački klub Neptun na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na ergometrima, veslačkim simulatorima, koje je održano u Rijeci. Dva zlata, te po jedno srebro i broncu. Tri medalje uzeo je u veteranskoj konkurenciji, i to dva zlata i broncu, a jednu medalju u mlađim juniorima, i to srebro. I još je štafeta Neptuna u konkurenciji jedanaest ‘posada‘ bila četvrta, a gdje su najbolji bili reprezentativci, skupa su u posadi bili braća Sinkovići, Martin i Valent, te braća Lončarić, Anton i Patrik.

U konkurenciji (svih) veterana legendarni Splićanin Igor Boraska, osvajač olimpijske bronce u Sydneyju 2000., imao je najbolje vrijeme (3:06.9 na 1000 metara). Dubrovčani? Maro Storelli ukupno drugo (3:10.3), Srđan Matijašević peto (3:13.5), a Pero Mojaš šesto (3:15.1). Storelli je to donijelo zlato u veteranima ‘B‘, tj. u kategoriji natjecatelja od 35 do 42 godine, a Matijaševiću broncu, dok je Mojaš bio najbrži u veteranima ‘C‘, tj. u konkurenciji natjecatelja od 42 do 48 godina.

image

Pero Mojaš s neputom Marom, također članom Neptuna, na Međunarodna studentska veslačka regata ‘Semper Primus‘ 2022. godine

Tonči Vlašić/
image

Maro Storelli (Neptun)

Tonči Vlašić/

Storelliju je ovo druga medalja na ergometrima, prva je, prije tri godine, bila srebrna, a Mojašu prva. Ovogodišnje natjecanje obojica će pamtiti po najvećoj stepenici pobjedničkog postolja u svojoj uzrasnoj kategoriji. U štafeti 4 puta 500 metara leteće izmjene Neptun je bio četvrti u sastavu Srđan Matijašević, Maro Storelli, Pero Mojaš i Maro Kapović.

Veterani Neptuna nakon svojih najvećih uspjeha hvale uspjeh svog najmlađeg člana, Vita Šutala, koji je državni doprvak u uzrastu mlađih juniora.

- Bio je drugi u konkurenciji čak 55 mlađih juniora – istaknuli su.

Boje Neptuna u Rijeci branilo je ukupno sedam članova, još jedan mlađi junior, Maro Lasić, koji je imao 15. vrijeme u svojoj skupini, te Ivan Ban, koji je bio ukupno peti u konkurenciji lakih mlađih seniora.

Najbrže vrijeme u Rijeci imao je Martin Sinković, koji je 2000 metara ‘izveslao‘ za 5 minuta i 46 sekundi. Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima organizirao je Veslački klub Jadran iz Rijeke i Hrvatski veslački savez, a riječ je o jednom od tri natjecanja u Hrvatskoj, koje je uvršteno u kalendar Svjetske veslačke federacije.

26. travanj 2024 11:16