StoryEditorOCM
OstaloRAGBI |

NEK SE INVICTUS ZOVE DUBROVNIK Jedan smo od rijetkih klubova u ovom dijelu Hrvatske, koji će biti financiran od strane Europske komisije!

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2020. - 11:56
Ragbi klub Invictus, koji je osnovan 2016. godine, promijenio je ime. Od danas se zove Ragbi klub Dubrovnik. Čelnici dubrovačkog kluba, predsjednik dr. Marijo Bekić, zatim dopredsjednici Đani Banovac i Ante Stojan, u Lazaretima su održali online konferenciju za novinare.

Na konferenciji je predstavljen projekt 'Ragbi za djecu' za koji je klub osigurao sufinanciranje Europske komisije u okviru Ersamus+ sportskog programa, a bilo je govora i o planovima kluba.

- Jedan smo od rijetkih klubova u ovom dijelu Hrvatske, koji će biti financiran od strane Europske komisije, koja je prepoznala naš rad. Projekt smo napisali u ovoj teškoj godini. Mi smo jedan od najmlađih sportova u Dubrovniku, ali u svijetu sporta je ragbi izuzetno popularan. Svjetsko ragbi prvenstvo je najpraćeniji svjetski sportski događaj nakon Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva. Zatim, Ragbi 7 je olimpijski sport, a želja nam je u travnju i svibnju iduće godine u našem gradu održati jedan međunarodni turnir u Ragbiju 7. Želja nam je dovesti na turnir momčadi iz svih velikih svjetskih ragbijaških država – rekli su Banovac i Stojan.

Na konferenciji je bio i Marijo Možnik iz Škole sporta Super Kid, ujedno aktualni predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza.

- Iza nas su četiri slična projekta. Tako je i počela naša zajednička priča, suradnja s Ragbi klubom Dubrovnik, koji bi trebao biti primjer i drugima klubovima s ovog područja da se mogu povući europska sredstva, te tako pomoći svom sportu – rekao je Možnik.

Ragbi je svjetski atraktivan sport. Danas, istaknuo je Bekić, trenira u klubu 50-ak djece.

- Ovih 60.000 eura, s koliko će sredstava pomoći Europska komisija, rezultat je rada svih u klubu, a veliki međunarodni ragbi turnir, koji želimo organizirati, bit će lijepa reklama i našeg grada, i naše države – podvukao je Bekić.

image
Nastup Ragbi kluba Invictus Dubrovnik u Cavtatu foto: Tonči Vlašić


29. rujan 2024 03:21