StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKE JUDAŠICE U UZBEKISTANU

Nedjelja na Grand Slamu u Taškentu: Ivana Šutalo je bila uspješna na startu

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2024. - 19:30
Ivana Šutalo protiv Japanke Ruri Takahashi na Grand Slamu u Taškentu 3. ožujka 2024. godineTamara Kulumbegashvili/

Ivana Šutalo je na startu IJF-ovog Grand Slama u Taškentu, u Uzbekistanu, svladala 31-godišnju Izayanu Marenco iz Nikaragve, ali nakon toga najtrofejnija članica Judo kluba Dubrovnik nije uspjela protiv 23-godišnje Japanke Ruri Takahashi, 2019. godine svjetske juniorske prvakinje, koja je na kraju uzela srebro u kategoriji preko 78 kilograma. Ovo je bio drugi nastup Takahashi na Grand Slamu i prva medalja. Još se Japanka može pohvaliti sa zlatom osvojenim na Grand Prixu prošle godine.

29-godišnja Šutalo, mlađe seniorska prvakinja Europe 2016. godine, deveti put je nastupila na Grand Slamu. Ima jedan plasman – peto mjesto 2013. godine u Bakuu.

Ove nedjelje u Taškentu nastupila je i Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., koja je na startu natjecanja u kategoriji do 78 kilograma poražena od domaće predstavnice, reprezentativke Uzbekistana Iriskhom Kurbanbaeve, prošle godine brončane na Azijskim igrama.

Podsjetnik, u subotu je Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, s dvije pobjede i dva poraza zauzela sedmo mjesto u kategoriji do 63 kilograma.  

28. travanj 2024 17:03