StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

NEĆE ŽUPLJANIN PO DOBRU PAMTITI 2021. GODINU Jakub Wiklacz pokvario 31. rođendan Antunu Račiću

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2021. - 22:34

Opet nije ruka Antuna Račića bila ta koju je podigao sudac. Župljanin je izgubio i drugu borbu ove godine. U proljeće je poražen od Sebastiana Przybysza.u borbi u kojoj je branio naslov, a sad u borbi u kojoj je očekivao kako će pobjedom protiv sedam godina mlađeg Jakuba Wiklacza dobiti priliku u idućoj borbi vratiti pojas.

Na 63. priredbi KSW-a, koja je održana u Varšavi, Račić je bio neoprezan. Wiklacz je do pobjede stigao već u prvoj rundi 'giljotinom'. Stisnuo je Račićev vrat, te ga prisilio na predaju, a što se nije dogodilo posljednjih šest godina. 

Račić je tako u svom osmom nastupu na priredbama sjajne poljske organizacije upisao drugi poraz, i to nakon što je dobio prvih šest. S petom pobjedom postao je prvi prvak KSW-a u bantam kategoriji. Zatim je u šestoj borbi obranio naslov najboljeg, ali to nije uspio ponoviti još jednom, u ožujku ove godine protiv Przybysza. Sad novi poraz, ukupno deseti u karijeri u kojoj je ostvario daleko više pobjeda - 25.

Račić, koji je rođen 5. rujna 1990., profesionalni debi je imao u proljeće 2009. godine. Prethodne tri godine nije znao za poraz. Poraz od Przybysza upisao je nakon sjajne borbe, te nije bio razočaran, ali sad jest. NIje to skrivao nakon poraza od Wiklacza...

image
Wiklacz vs. Račić
Sebastian Rudnicki/Ksw

image
Osobni karton Antuna Račića
Ksw
26. travanj 2024 10:46