StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Ne ide ga protiv njih, pa ne ide... Nakon prvaka i Olmissum uzeo sve

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2023. - 21:58

Square – Olmissum 1:2

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 750. Suci: Vedran Babić (Split) I Mateo Šimunov (Zadar), treći sudac: Ivica Grepo (Runović)-. Delegat: Mario Matić (Čilipi).

Strijelci: 0:1 Moura (32), 0:2 Hrstić (37), 1:2 Marinović (40)

SQUARE: Primić, Cvjetković, Đuraš, Turk, Marinović – Jurišić, Daničić-Kačić, Noković, Perović, Totošković, Džanković, Duvančić, Hrkać, Kljunak. Trener: Antun Bačić.

OLMISSUM: Čizmić, Hrstić, Pavić, Perišić, Batista – Bilandžić, Baučić, Kuraja, Juretić, Kolobarić, Jurić, Rodrigo, Sekulić. Trener: Marko Mladin.

Olmissum je odnio sva tri boda iz Gospina polja I to bez Jurline I Kusture, dva reprezentativca. Ove sezone Square praznih ruku protiv ‘zeleno plavih’, ali i aktualog prvaka, Novo Vrijeme. Ne ide ga protiv njih, pa ne ide. Kako je osvojen samo bod od mogućih devet u zadnja tri kola, prošlo kolo poraz u Makarskoj, prije toga samo bod doma protiv Pule, ode prvo vrh, sad ode i drugo mjesto… Sreća da je Crnica izjednačila u zadnjim trenucima protiv Futsal Dinama, jer bi sad Square pao na peto mjesto.

Naime, prije utakmice u Gospinom polju, u Puli: Pula – Osijek 7:2, u Vrgorcu: Vrgorac – Torcida 2:0, u Splitu: AFC Universitas – Novo Vrijeme 3:5, te u Šibeniku taj remi: Crnica – Futsal Dinamo 2:2.

Kolo do kraja: Novo Vrijeme drži vrh s 34 boda, Vrgorac je drugi s 29 bodova, Olmissum i Square imaju po 28, Futsal Dinamo 27, Crnica i Pula po 24, Osijek 20 bodova, Torcida 15 bodova i AFC Universitas je zadnji sa 6 bodova. Dakle, Novo vrijeme je osiguralo jedinicu, i zna kako će u četvrtfinalu igrati protiv Osijeka, koji je osmi. Sve ostalo je otvoreno za doigravanje. Odlučuje zadnje kolo.

Ukratko derbi u Gospinom polju. Imali smo dojam kako Olmissum, kad se branio, ima više igrača u igri od dozvoljenog. Obranom je izborio veliku pobjedu. Prvo ime je bio vratar ‘ ‘zeleno plavih’ Nikola Čizmić.  

image

Square - Olmissum

Tonči Vlašić/
image

Square - Olmissum

Tonči Vlašić/
image

Square - Olmissum

Tonči Vlašić/
image

Square - Olmissum

Tonči Vlašić/

I sad zadnje kolo: Futsal Dinamo dočekuje Vrgorac, koji je skočio na drugo mjesto, Olmissum je domaćin otpisanom AFC Universitasu, Osijek, koji ne može s osmog mjesta, dočekuje Crnicu, a Novo Vrijeme je domaćin Puli. Square je kod Torcide, koja je deveta, i koju čeka razigravanje za ostanak…

Mirko Hrkać nije mogao pomoći zbog ozljede u nastavku derbija protiv Olmissuma. Dobio je jak udarac u prvom poluvremenu. Valjda će moći već protiv Torcide. Puno znači.

Square sa sva tri boda iz Splita sigurno je među četiri.

26. travanj 2024 19:55