StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

Nastavak Svjetskog prvenstva nije bio nimalo lijep za Orsanovca, ali je zbog sjajna prva tri dana i dalje u igri za povijesni rezultat!

Piše Tonči Vlašić
8. srpnja 2023. - 20:52

Jučer nije bilo vjetra, a danas nije bio dan Aleca Cvinara. Orsanovac, vodeći nakon prva tri dana Svjetskog prvenstva u klasi ILCA 6 (ex. Laser Radial), petog dana prvenstva u Poljskoj bio je četvrti u prvom plovu. Međutim, dignut je prosvjed. To ga je ‘izbacilo iz takta’, te je u iduća dva subotnja plova bio deveti...

U tom trenutku je bio treći, ali nakon što se vijećalo, rješenje prosvjeda nije bilo dobro za 26-godišnjeg Dubrovčanina. Doživio je diskvalifikaciju, te je pao na šesto mjesto ukupnog poretka uoči zadnjeg dana prvenstva.

Ni njegova prva dva pratitelja nakon prvih šest jedrenja nisu bila dobra petog dana, a to je najbolje iskoristio Crnogorac Nikola Golubović, koji je s trećim mjestom u prvom plovu ove subote, a potom s dvije pobjede izbio na prvo mjesto. Do jučer četvrti, iskusni, 31-godišnji Novozelanđanin George Lane je bio prvi u prvom plovu dana, ukupno sedmom, te potom dva puta pet i sad je u ukupnom poretku drugi. Potom slijede tri Britanca, treći je Terry Hacker, četvrti Jon Emmett, a peti Oliver Allen Wilcox.

Golubović ima 26 bodova, tri manje od drugog Lanea, Hacker i Emmett po 32, Wilcox 33, a Cvinar 36...

Budući se nije jedrilo u petak, zadnjeg dana prvenstva, u nedjelju, 9. srpnja, moguća su tri jedrenja, kao i danas. Cvinar neće pamtiti predzadnji dan prvenstva po dobru, ali je u prva tri radna dana pokazao pod vodstvom trenera Marijana Pamuklića dosta, te je zbog toga u igri za sam vrh Svjetskog prvenstva.

04. svibanj 2024 23:00