StoryEditorOCM
OstaloPOJEDINAČNO PRVENSTVO

Nakon što je prošao sito i rešeto kvalifikacija, sad je uspio proći i skupinu, Maro Mileusnić u završnici državnog!

Piše Tonči Vlašić
23. ožujka 2024. - 08:50

Maro Mileusnić brani boje Libertas Marinkolora na državnom pojedinačnom prvenstvu. Prošao je s uspjehom kvalifikacije, plasirao se na državno iz regije jug, a prvog dana u Vrsaru je prošao i skupinu. Dvije pobjede i jedan poraz u skupini, drugo mjesto, te je sad među 32 najbolja.

Izgubio je na startu od Frana Mihaljevića iz osječkog Vodovoda, a zatim u skupini 9 bio bolji od Josipa Jerkovića iz zagrebačkih Rakuna, a na kraju i od Antonia Brakusa iz Samobora. Izgubio je od superligaša, dobio oba suparnika iz zapadne skupine drugog razreda.

Mileusnić je jedini predstavnik Libertas Marinkolora. Kako je u najavi prvenstva u Vrsaru istaknuo Hrvatski stolnoteniski savez: ‘Mileusnić se lani vratio u stolnoteniske Arene, igra za drugu momčad Pitura i među boljim je igračima u ligi‘.

Kad su sve skupine zaključene, doznao je ‘Pitur‘ i suparnika u šesnaestini finala. Bit će to Luka Zlatkov, igrač superligaša STK Zagreb. Tomislav Pucar i Andrej Gaćina su nositelji, kad bi Mileusnić uspio iznenaditi Zlatkova, pa proći i osminu finala, ta bi ga, naravno, ako opravda ulogu favorita, čekao Gaćina, drugi nositelj. Kakva bi to bila nagrada za Mileusnića, ali i već na ovom što je napravio do sad, plasmanu na državno kroz sito i rešeto kvalifikacija, pa potom prolazak skupine prvog kruga prvenstva, rezultat za zapljeskati.

I još jedna zanimljivost. Mileusnića nije bilo na državnom od 2011. godine, a tad je u skupini bio bolji od danas najuspješnijeg ‘Pitura‘ u povijesti državnih prvenstava, Miha Simovića, a kasnije ga je u završnici zaustavio Gaćina.

Miho Simović i Filip Čipin zbog fokusa na prvenstvo i kup, a s obzirom kako su imali problema s ozljedama, pogotovo Simović, odustali su od nastupa na ovogodišnjem prvenstvu. Simović je vlasnik trinaest medalja s državnih pojedinačnih prvenstava (zlato, tri srebra i devet bronci), a Čipin ih ima osam (tri srebra i pet bronci).   

26. travanj 2024 12:38