StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

Na regati je Miho proslavio deseti rođendan, vraća se sa srebrom u konkurenciji dječaka do 12 godina, tako je i njegov otac počeo!

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2024. - 18:07

Lijepa vijest je stigla iz Trogira. Dubrovčanin Miho Miloglav je drugi u konkurenciji dječaka do 12 godina. Osam natjecatelja je ukupno imao Jedriličarski klub Orsan među 70 natjecatelja na Kupu Kairos za klasu optimist, koju će dubrovački klub na kraju pamtiti po pobjedničkom postolju.

Pod vodstvom trenera Marjana Pamuklića zauzeo je Miloglav u ukupnom poretku dvanaesto mjesto, u konkurenciji dječaka do 12 godina samo je uspješniji bio Teo Lolić iz splitskog Labuda, a odakle je i ukupni pobjednik regate, Blaž Duplančić. Tanja Ozretić iz splitskog Mornara je druga ukupno, a najbolja u konkurenciji jedriličarki, dok je Andrea Bralić iz zadarskog Uskoka pobjednica u konkurenciji djevojčica do 12 godina.

U gornjem domu, u TOP 20, još tri jedra Orsana, ukupno četiri: Maroje Grgić je jedanaesti u ukupnom poretku, Marin Domijan šesnaesti, a Borna Klečak osamnaesti.

image

Mali Orsanovci s trenerom Marijanom Pamuklićem u Trogiru (Miho Miloglav, Maroje Grgić, Marin Domijan, Borna Klečak, Marino Jozović, Viktor Radić, Nikola Valjalo i Lovro Miloglav)

Još malo o malom Miloglavu – u subotu, 24. veljače, proslavio je deseti rođendan. Do zadnjeg plova je bio vodeći u konkurenciji do 12 godina. Inače, Miho je stariji sin Balda i Doris Kurtele. Baldo je pod vodstvom Zorana Đuratovića unatrag više od dva desetljeća bio u samom vrhu klase Optimist na Europskom prvenstvu. Mama Doris je bila uspješna tenisačica.

Miho je učenik četvrtog razreda Osnovne škole Lapad, a jedri i njegov dvije godine mlađi brat Lovro, koji ide u drugi razred, a koji je, kao i Nikola Valjalo i Viktor Radić, prvi put nastupio na regati izvan Dubrovnika.

07. svibanj 2024 05:46