StoryEditorOCM
OstaloHALO, ATLANTA!

Mora kod liječnika kad se vrati, Ante Delija nakon pobjede proslijedio pitanje svom treneru Stipi Drvišu, a legendarni hrvatski boksač odgovorio k‘o iz topa: ‘Da!‘

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2023. - 12:33

Ja bih ugledao sunce, kad bih ugledao nju, ja bih imao ljepotu, da je pored mene tu, ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj - pjevao je Ante Delija uoči meča, dok je išao prema ‘kavezu’ u kojem je već bio Amerikanac, četiri godine stariji, 36-godišnji Maurice Greene, pet centimetara viši i dva kilograma teži borac.

- Prošle sezone sam dobio polufinale (Renan Ferreiru) i finale (Matheus Scheffel) u prvoj rundi, a tad nije trebalo – podsjetio je Delija uoči svoje prve borbe kad mu je uz ime pisalo aktualni prvak teške kategorije PFL-a.

- Volim se boriti protiv visokih boraca. Imao sam dosta uspjeha protiv takvih suparnika – rekao je Delija, spomenuo Renana Ferreiru i Denisa Goltsova. Obojicu je dobio u polufinalu, Brazilca lani, a Rusa 2021. godine.

Čekajuči svoju borbu, borbu večeri, dočekao je rezultate koji mu nisu išli na ruku, ali je i dalje sve imao u svojim rukama, samo mu je zadatak bio težak. Baš težak. Planirao je kako će biti dovoljno zaključiti borbu do kraja druge runde, kako će tih pet bodova, koliko se dobije za pobjedu u drugoj rundi, biti dovoljno za polufinale, a na kraju ne samo što mu je trebalo maksimalnih šest, dakle, pobjeda u prvoj rundi, već ih je trebao zaraditi u prvoj polovici prve runde. Trebao je zaključiti borbu za dvije minute i 34 sekunde.

- Teško je bilo to očekivati protiv ozbiljnog borca, koji je imao pet bodova osvojenih u 1. kolu, koji trenira s Jon Jones. Suparniku je pak igrala bilo kakva pobjeda...

Stekao se dojam kako Amerikanac želi izbjeći borbu u prve dvije i pol minute, a ako to uspije, kako će Delija, kad bude jasno kako ostaje bez polufinala, dignuti ruke od svega.

- Da, vjerojatno je na to računao, ali...

Ali, Delija nije odustao. Želio je pokazati tko je prvak.

- Trebao sam završiti borbu početkom druge runde – zavrtio je film svih petnaest minuta okršaja s nekadašnjim UFC-ovim borcem.

image

Pobjednik je... - Ante Delija

Pfl Mma/

Na kraju pobjeda. Tko god se oglasio rekao je: Delija! I navijači, i bivši borci, i sva tri suca. Nije bilo dovoljno za polufinale, ali peta pobjeda za redom u PFL-u, osma ukupno u deset borbi, a kad se uzme u obzir čitava karijera 32-godišnjeg Konavljanina – dobio je 24 od 29 profesionalnih borbi!

- Lijepo, zar ne?

Da, ali ima nešto što nije lijepo.

- Da, nije jer je izgleda opet nešto puklo, i to u koljenu kojeg sam operirao. Bilo je to već u prvoj rundi. Kad se vratim u Zagreb, odmah ću na pregled. Nažalost, i to je sastavni dio ovog mog sporta...

Iduće godine će pokušati ponovno, a tad bi konkurencija trebala biti još jača nego ove godine. Trebao bi se boriti Jon Jones, te Francis Ngannou.

- Još ako PFL dogovori suradnju s Bellatorom, onda će to biti čudo. I ovako je veliki dobitak dolazak Ngannoua, Jonesa...

Je li Stipe Drviš zadovoljan kako si se borio?

- Stipe, jesi zadovoljan s mojim nastupom? – proslijedio je Delija pitanje svom treneru, legendarnom hrvatskom boksaču, koji je bio u njegovoj blizini.

- Da – čuo se odgovor Drviša. 

02. svibanj 2024 17:10